Af Ritzau - 21/01-17 15:29; Opdateret: 21/01-17 16:19

Demonstrant: Kvinders rettigheder skal ikke tilbagerullesDemonstrant: Kvinders rettigheder skal ikke tilbagerulles

Mange tusinder har meldt sig til kvindemarch i Washington i forsøg på at råbe den nye amerikanske regering op.

storybild

Rundtom i verden går folk med i "Women's March". Her ses marchen i den australske by Sydney. (Billede: Reuters/Stringer)

Kvinders rettigheder er menneskerettigheder. Det er budskabet til den nyindsatte præsident Donald Trump fra de demonstranter, der lørdag samles i Washington.

For Françoise Girard, der er chef for organisationen International Women's Health Coalition, handler marchen om at forhindre den nye amerikanske regering i at ødelægge årtiers fremskridt.

- Jeg deltager, fordi denne administration allerede har antydet, at de vil rulle kvinders rettigheder og kvinders seksuelle og reproduktive sundhedsrettigheder tilbage, siger hun.

- Og det vil vi ikke tillade dem at gøre.

Over 200.000 mennesker har på Facebook meldt ud, at de vil gå med i marchen, der starter klokken 16 dansk tid.

Demonstrationen finder sted en dag efter, at Trump blev indsat som præsident ved en ceremoni i den amerikanske hovedstad. Det store antal mennesker kommer ifølge Françoise Girard til at få ham og hans regering til at lytte.

- Vi forventer, at der bliver cirka tre gange så mange, som der mødte op til Donald Trumps indsættelse, siger hun.

- Vi vil lade vores stemmer blive hørt højt og tydeligt.

Ifølge Françoise Girard er lørdagens march kun første skridt i en lang kamp for kvinders rettigheder.

- Det er et nødvendigt skridt. Vi er nødt til at møde og udtrykke os højt. Og det er et af mange skridt, selvfølgelig, siger hun.

- Vi vil gå fremad, ikke baglæns. Vi vil forbedre kvinders adgang til sundhedsydelser. Vi vil forbedre kvinders rettigheder. Vi vil være fri for vold og diskrimination. Det er budskabet til dem (Trumps regering red.).

Det er ikke kun i USA, at folk går på gaderne for at støtte op om kvinders rettigheder. Rundtom i verden er der blevet arrangeret demonstrationer under det samme navn.

I København har aktivister fra både Danmark og USA samt Amnesty International stået bag en dansk udgave af marchen, der blev sat i gang lørdag eftermiddag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Massivt jordskælv ryster ønation
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx