14/08-14 17:44

Russisk konvoj gør holdt - kampe eskalerer i DonetskRussisk konvoj gør holdt - kampe eskalerer i Donetsk

Få kilometer fra Lugansk i det østlige Ukraine holder nu 280 lastbiler lastet med nødhjælp.

Netop som den enorme russiske konvoj med nødhjælp nærmer sig Ukraines grænse, tager kampene til i de prorussiske separatisters højborg, Donetsk.

I løbet af de sidste dage er 74 personer blevet dræbt, mens 116 er såret, siger de lokale sundhedsmyndigheder ifølge Reuters.

Torsdag slog artillerigranater ned nær centrum af den østukrainske millionby, og ifølge prorussiske separatister er der hårde kampe i flere nabolag af Donetsk.

Et øjenvidne fortæller til Reuters, at folk strømmede ud af bygningerne i centrum af byen, da høje eksplosioner genlød i gaderne.

De ukrainske regeringsstyrker forsøger at vinde Donetsk tilbage og har derfor sat 50.000 soldater til at deltage i offensiven.

Det betyder, at oprørerne efterhånden både er omringet i oprørernes næststørste højborg, Lugansk, og Donetsk.

Torsdag eftermiddag siger kilder til Sky News, at den kontroversielle russiske nødhjælpskonvoj bestående af 280 lastbiler har gjort holdt ikke langt fra grænsen til Ukraine.

Nyhedsbureauet dpa rapporterer samtidig, at konvojen har parkeret på en slette i nærheden af den russiske by Kamensk-Sjakhtinskij, som ligger få kilometer fra Lugansk i Ukraine.

Ukraine og Vesten mistænker Rusland for at bruge nødhjælpskonvojen som et påskud for en egentlig militær operation.

De ukrainske myndigheder fastholder, at kolonnen ikke får lov at passere grænsen, før den er blevet inspiceret af myndighederne samt af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), og at nødhjælpen kun skal distribueres af Røde Kors.

Begge organisationer insisterer imidlertid på, at russerne og ukrainerne må blive enige, før de vil involvere sig i arbejdet.

/ritzau/NTB


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx