Af Ritzau - 26/08-16 14:06

Udmattede syrere kan endelig forlade belejret og smadret byUdmattede syrere kan endelig forlade belejret og smadret by

- Dette er det værste øjeblik. Alle græder - både gamle og unge, siger lokal indbygger før opbrud fra Daraya.

storybild

Fredag morgen ankom ambulancer og biler fra syriske Røde Halvmåne til den ødelagte by, som har været udsat for militærets konstante bombardementer siden 2012. Inde i byen tog mange afsked med hinanden og med deres hjem og deres bydel. (Billede: Reuters/Omar Sanadiki)

Tusindvis af oprørere og civile gjorde sig fredag parat til en evakuering fra den syriske by Daraya, som har været belejret af hæren i fire år.

Evakueringen er aftalt mellem præsident Bashar al-Assads regering og repræsentanter for oprørerne i byen, som ligger tæt på Damaskus, og som var en af de første til at gøre oprør mod regimet.

Fredag morgen ankom ambulancer og biler fra syriske Røde Halvmåne til den ødelagte by, som har været udsat for militærets konstante bombardementer siden 2012.

Inde i byen tog mange afsked med hinanden og med deres hjem og deres bydel.

- Dette er det værste øjeblik. Alle græder - både gamle og unge, siger en lokal indbygger, som ønsker at være anonym.

Evakueringen starter fredag, lød det tidligere fra oprørslederen Abu Jamal, der er leder af oprørsgruppen Liwa Shuda al Islam, en af de to største oprørsgrupper i Daraya.

Samtidig skrev det syriske nyhedsbureau Sana, at tusindvis af styrker og civile kunne forlade byen fredag.

Indbyggerne har været udsat for næsten konstante bombardementer og kronisk mangel på mad og elektricitet. Civile modtog de første nødhjælpsforsyninger i fire år i juni.

Den nye situation er opstået, samtidig med at USA's udenrigsminister, John Kerry, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov, fører drøftelser i Genèva.

Betingelserne for Daraya-evakueringen indebærer, at 700 bevæbnede mænd og 4000 civile kan tage til regeringens opsamlingscentre.

- Syv hundrede bevæbnede mænd med deres personlige våben vil forlade Daraya og tage til (den oprørskontrollerede by) Idlib, mens tusinder af mænd og kvinder med deres familier vil blive bragt til modtagecentre, skrev det syriske nyhedsbureau ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx