Af - 15/05-16 17:59

Dødssyg ansat havde ikke engang råd til begravelsen: Så gjorde chefen noget fantastiskDødssyg ansat havde ikke engang råd til begravelsen: Så gjorde chefen noget fantastisk

Han bad om hjælp til at få fikset hegnet, men chefen gav ham sit livs oplevelse på bare syv dage.

Bildstrecke im Grossformat »

En dødssyg familiefar fra Lincoln i Storbritannien havde fået at vide, at en slem kræftsygdom ville tage livet af ham indenfor et år. Det fik hans chef op af stolen.

Det skriver Mirror.

Familiefaren Keith Ellick fik en nedslående besked af lægerne i januar. Han havde kun 12 måneder tilbage at leve i. Keith arbejdede i hos chefen Addam Smith som anlægsgartner og bad om hjælp til at få ordnet et hul i stakittet omkring haven. Det stod nemlig småt til med økonomien.

Det gjorde stort indtryk på chefen, der gerne ville gøre noget ekstra for sin døende medarbejder.

Gode kolleger giver den største arbejdsglæde
Gode kolleger giver den største arbejdsglæde

- Det var som at få et fysisk slag i ansigtet, den dag da Keith fortalte mig, at han var dødeligt syg af kræft, fortæller Addam Smith ifølge Mirror og forsætter:

- Keith fortalte mig, 'mester, jeg har ikke engang penge nok til en begravelse,' og efter at have talt med andre om det på Builder's Talk (en Facebook-gruppe red.) vidste jeg, at jeg måtte gøre noget.

Derfor startede han en indsamling og lavede et opslag i håndværkergruppen. Opslaget gik viralt, og på under 24 timer havde bossen Addam rejst mere end 120.000 danske kroner. I skrivende stund er indsamlingen nået 255.000 danske kroner.

Bossen brugte pengene på at fikse langt mere end bare sin døende ansattes stakit. Han rekrutterede hele 50 gør-det-selv-mænd, og havde egentlig planlagt at fikse haven også, så Keiths søn havde et sted at lege. Men tilbudene om at hjælpe væltede ind, og så begyndte renoveringsarbejdet at rykke indendørs i huset.

Se den vilde forvandling i toppen af artiklen.

Med materialer fra lokale byggemarkeder og frivillige arbejdskraft endte det med, at chefen sendte sin ansatte væk på ferie i en uge fra huset, og da de kom hjem igen blev de mødt af gennemgående istandsættelser.

Chefen Addam beskriver selv det store projekt som gør-det-selv-udgaven af 'Extreme House Makeover,' der er et koncept kendt fra tv. Det hele gik simpelthen op i en højere enhed.

- Vi malede helt reelt dørtrinnet ved deres hoveddør, da de kom hjem søndag aften, og de var totalt overvældede, siger Addam Smith, Keiths arbejdsgiver og forsætter:

Her er chefen, der betaler sine ansatte for at sove længe
Her er chefen, der betaler sine ansatte for at sove længe

- Jeg kunne slet ikke have klaret det, hvis ikke folk var dukket op på de helt rigtige dage. Elektrikerne, køkkenfolkene, gartnerne, dem alle sammen.

Nu håber gruppen bag den store gave til Keith, at de kan skaffe den dødssyge ansatte penge nok til at betale for noget eksperimentiel medicin, som man ikke kan få igennem det britiske sundhedssystem NHS. Der skal bruges mange penge, da immunbehandlingen løber op i mere end 2,3 millioner kroner hvert år, hvis man skal købe den som privatperson.

Keith Ellick har kræft i lever og spiserør, og fik 12 måneder at leve i, da kemoterapi ikke kunne hindre den aggressive sygdoms celler i at sprede sig.

Dansker kåret til verdens bedste topchef
Dansker kåret til verdens bedste topchef

Se chefens video nedenfor om hele forvandlingen.

LÆS OGSÅ: Dødssyg muskelmand giver maden skylden: Begå ikke de samme fejl som jeg

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Bokser om Kesslers trone: Ny...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx