Af - 17/05-14 18:18

17-årig får armen skåret af men holder hovedet koldt og gør det eneste rigtige17-årig får armen skåret af men holder hovedet koldt og gør det eneste rigtige

En teenager tænkte hurtigt, da han kom ud for en arbejdsulykke, og det betyder, at han nu har fået sin afskårede højre arm tilbage.

storybild

Hvis alt går vel, får Brett Bouchard en fuldt funktionsdygtig højre arm igen - på trods af, at den blev skåret af ved albuen i en arbejdsulykke. (Billede: Facebook)

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik skåret din højre arm af? Gå i panik?

Det gjorde 17-årige Brett Bouchard ikke, da lige præcis det skete for ham for præcis fire uger siden i går. I stedet forbandt han i al hast sin højre albue og minimerede dermed blodtabet, tog sin afskårne arm med sig og fik tilkaldt hjælp i en fart.

Mor og datter finder afskåret hestehoved
Mor og datter finder afskåret hestehoved

Som følge af hans snarrådighed har han nu fået sin arm tilbage efter omkring 40 timers operationer. Det vender vi tilbage til. Først begynder vi med begyndelsen.

Det havde ifølge Boston Globe været en helt almindelig nat på arbejde for Brett Bouchard med opvask og rengøring på Violi's Restaurant i New York.

Men da han skulle rengøre en industripastamaskine gik det pludselig helt galt: Maskinen gik tilsyneladende i gang og hans arm blev fanget og revet af, så den var helt frigjort fra kroppen.

14.000 volt gennem kroppen gav stjerne-øjne
14.000 volt gennem kroppen gav stjerne-øjne

Der var ikke tale om et skarpt snit – tværtimod var armen nærmest blevet flået af, rapporterer radiostationen NPR. Men den unge mand holdt altså hovedet koldt trods den gigantiske forskrækkelse og en betydelig mængde blod.

Kort efter blev han fra det nærmeste hospital fløjet næsten 500 kilometer med helikopter til Massachusetts General Hospital i Boston, universitetshospital for det berømte Harvard University. Her ventede et operationshold, og 20 minutter efter ankomsten lå han på operationsbordet.

- Vores største bekymring var, om vi ville risikere drengens liv ved at forsøge at redde hans arm, fortæller en af kirurgerne, Kyle Eberlin, til Boston Globe.

Hun vågnede rædselsslagen op midt under operation
Hun vågnede rædselsslagen op midt under operation

- Men omvendt er han en 17-årig knægt, og vi tænkte, at han havde værktøjerne til at klare det, så vi valgte at fortsætte, fortsætter han.

Operationen tog 10 timer, og så var Brett Bouchards arm igen installeret, hvor den hørte til. I de følgende uger fulgte yderligere operationer, og i alt har han brugt 40 timer på operationsbordet. Endnu mangler mindst to operationer, vurderer lægerne.

- Der er meget, der kan gå galt, i den slags operationer, påpeger Eberlin.

- Men vi har heldigvis ikke haft nogen større komplikationer i hele processen.

Lægerne tester Schumachers hjerne for skader
Lægerne tester Schumachers hjerne for skader

Ofte kan det ellers ikke lade sig gøre at operere mistede lemmer, men i dette tilfælde lykkedes den svære proces med at tage blodårer fra benene for at erstatte de blodårer, der manglede i armen. Blandt andet fordi patienten holdt humøret højt, vurderer en anden læge, Curt Cetrulo:

- Udover at han er fan af Canadiens (ishockey-hold, red.) har han været fantastisk. Han er en god knægt og arbejder hårdt på at få det bedre, siger han til NPR.

Hovedpersonen selv ser frem til at begynde genoptræningen i næste uge og til at komme ud fra det hospital, hvor han har tilbragt den sidste måned. Og han er overbevist om, at armen nok skal fuldt funktionsdygtig igen, så han kan vende tilbage til sine hobbyer: At fiske, gå på jagt og stå på snowboard.

Vovehals udfordrer døden med handstand
Vovehals udfordrer døden med handstand

- Det har ændret mit liv og givet mig et større udsyn. Jeg sætter pris på ting på en helt anden måde nu, siger Brett Bouchard til den lokale avis.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx