Af - 06/10-16 07:42

Smart opfindelse skal redde næsehornet fra at uddøSmart opfindelse skal redde næsehornet fra at uddø

Kunstigt fremstillet næsehornshorn er klar til at komme på markedet om to år

storybild

- AFRIKA - NÆSEHORN - Et sydligt næsehorn med kalv. Antallet af Afrikas næsehorn fortsætter med at stige meddeler Den Internationale Union for Naturbeskyttelse(IUCN) og Verdensnaturfonden (WWF). SE RITZAU (Foto: /SCANPIX NORDFOTO 2000) (Billede: wwf Frit)

Nu nærmer det sig med hastige skridt, at syntetisk fremstillet horn fra næsehorn kommer til salg. Det vil forhåbentlig betyde, at færre af de grå giganter må lade livet, fordi det kunstige horn lavet i et laboratorium vil erstatte den naturmedicin baseret på de dyrebare næsehornshorn, som er så populær i Asien.

Om to år er det amerikanske selskab Pembient således klar til at præsentere et bio-identisk produkt, lyder det fra administrerende direktør, Matthew Markus ifølge BBC. Han forudser, at købere af den ulovlige naturmedicin vil gå over til at bruge hans alternativ i stedet.

- Dette er et ulovligt marked, og disse mennesker er ikke støttet af stater, så her bør kopivarer, især hvis de er nøjagtig de samme som de ægte horn, have en meget forstyrrende effekt (på salget af ægte horn, red), siger Matthew Markus.

Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika
Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika

Verdensnaturfonden er dog langt fra overbevist om, at de kunstige horn er en god ide.

- Vi er meget bekymret for, at disse syntetiske produkter vil give den illegale handel et dække, siger Lee Henry fra WWF.

- Hvordan skal betjente i aktion kunne skelne mellem de to slags, spørger han?

Trofæjæger fra Texas skyder truede næsehorn: Nu er han selv jaget vildt
Trofæjæger fra Texas skyder truede næsehorn: Nu er han selv jaget vildt

Ifølge tal fra ‘Save the Rhino’ er krybskytteri på næsehorn steget voldsomt. I 2007 blev bare 13 næsehorn dræbt af de skruppelløse jægere i Sydafrika. Sidste år var det tal steget til 1.175.

Næsehorn gjort forældreløs af krybskytter: Tror bil er dens mor
Næsehorn gjort forældreløs af krybskytter: Tror bil er dens mor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx