20/09-13 06:50; Opdateret: 20/09-13 08:49

12 ramt af skud i Chicago: \12 ramt af skud i Chicago: "Kvinderne græd og skreg"

Chicagos South Side er ramt af masseskyderi få dage efter voldsomme optrin på flådecenter i Washington.

storybild

Et skyderi bragede løs i en park i Chicago klokken 22.15 lokal tid torsdag. 11 personer - heriblandt en treårog - er ramt af skud. (Billede: Googlemaps)

12 personer - heriblandt en treårig -er ramt af skud i en park i den amerikanske storby Chicago, rapporterer avisen Chicago Tribune.

Masseskyderiet kommer kun få dage efter, at en bevæbnet mand åbnede ild på et flådecenter i hovedstaden Washington og dræbte 13 mennesker.

Skyderiet i Chicago fandt sted omkring klokken 22.15 lokal tid (05.15 dansk tid), og mindst 10 ambulancer ankom kort efter til gerningsstedet, lyder det fra myndighederne.

Optrinnet har fundet sted på en basketballbane i det belastede byområde, der kendes som South Side, hvor præsident Barack Obama tidligere i sit liv arbejdede med sociale projekter.

Ifølge avisen skulle den treårige været blevet skudt i ansigtet. Et vidne på stedet så tre politibetjente bære barnet ud i en ambulance.

- Jeg hørte ikke en lyd fra barnet, siger vidnet til Chicago Tribune.

Barnets tilstand er kritisk, og det samme gælder for to andre personer, der blev ramt under skyderiet, oplyser ambulancetjenesten.

Ambulancer har kørt 10 voksne og det treårige barn på hospitaler, mens et tolvte offer selv er kørt til hospitalet Little Company of Mary Hospital.

Skyderiet sker samtidig med, at Chicago kæmper med at sætte en stopper for byens stigende bandekriminalitet, der har presset antallet af drab op med 16 procent til 506 dræbte personer i 2012.

Til sammenligning var der i 2012 419 drab i USA's største by New York, som er tre gange så stor som Chicago.

Præsident Obama besøgte tidligere i år sin hjemby for at appellere til, at de "meningsløse" skuddrab hører op.

Han brugte sit besøg til at plædere for større kontrol med de enorme mængder våben, der er i omløb i det amerikanske civilsamfund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Salget af ejerlejligheder tager 'et...
bt.dk
På vej til at blive historisk: Dansk...
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Den ukendte verdensstjerne: Mød...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx