Af NIELS PEDERSEN - 07/04-17 23:02

Stærke billeder: Stuepige råber om hjælp - i stedet tager kuwaitisk kvinde telefonen frem og filmer hendes desperate kamp for overlevelseStærke billeder: Stuepige råber om hjælp - i stedet tager kuwaitisk kvinde telefonen frem og filmer hendes desperate kamp for overlevelse

En video af en stuepiges desperate kamp for overlevelse er gået viralt. Ikke mindst fordi den er optaget af stuepigens kuwaitiske arbejdsgiver - som i stedet for at hjælpe hende i sikkerhed ser muligheden for at skyde en dramatisk video på sin telefon.

storybild

Den etiopiske stuepige råber desperat om hjælp. I stedet for at redde hende, finder lejlighedens ejer sin telefon frem og filmer stuepigens kamp for overlevelse.

Det skriver Kuwait Times.

I videoen, som du kan se herunder, klamrer en etiopisk stuepige sig til ydersiden af et åbent vindue i et højhus med sin ene hånd, mens hun råber om hjælp.

»Hold da op, kom her,« siger den kvindelige arbejdsgiver på arabisk og begynder at filme den etiopiske stuepige med sin telefon.

»Grib fat i mig, grib fat i mig,« skriger stuepigen i et desperat forsøg på at få hjælp, før det er for sent.

I stedet træder kvinden et skridt tilbage og fortsætter med at filme hendes kamp på liv og død.

Kort efter sker det. Stuepigens fingre gav efter og hun styrtede mod jorden - fra syvende sal. Kvinden med kameraets reaktion på den potentielt dødelige ulykke er, at hun skynder sig hen til vinduet for at filme ned på den stakkels stuepige. Hun ligger helt stille og støvsky rejser sig fra det sted, hun ramte flere etager længere nede.

Vestager bremser fusion af børser i London og Frankfurt
Vestager bremser fusion af børser i London og Frankfurt

Stuepigen, der har boet og arbejdet i den olierige ørkenstat i flere år, overlevede mirakuløst faldet ifølge Kuwait Times. Hun landede på en markise og slap med en brækket arm.

Kvinden, der filmede hende, blev anholdt i sidste uge og anklaget for ikke at have hjulpet sin ansatte i den akutte nødsituation.

»Det, der er chokerende ved denne video, er, at arbejdsgiveren har filmet det inde fra lejligheden - mens hun (stuepigen, red.) tiggede om hjælp,« siger Rothna Begum fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch til Washington Post.

Det er stadig uklart, hvorfor stuepigen pludselig hang i en arm på ydersiden af højhuset, men det er ikke første gang, at tjenestepersonale er faldet ud af bygninger i Kuwait. Den rige oliestat bugner af billig, udenlandsk arbejdskraft, som arbejdsgiverne nærmest kan behandle, som det passer dem.

Det store løn-tabu: Sådan tjener du mere
Det store løn-tabu: Sådan tjener du mere

Human Rights Watch har i årevis dokumenteret det omfattende groft misbrug af den udenlandske arbejdskraft, som primært kommer fra fattige lande i Afrika og Asien, og lever under kummerlige forhold.

I 2015 indførte Kuwait for første gang nogensinde en lov, som beskytter de udenlandske arbejderes rettigheder. Det er nu forbudt for deres arbejdsgiver at konfiskere arbejdernes pas, og de har fået krav på en ugentlig fridag, betalt ferie og en arbejdsdag på maksimalt 12 timer. Men ifølge Human Rights Watch bliver reglerne ikke fulgt, og reelt lever mange af de udenlandske arbejdere stadig i slavelignende forhold i Kuwait.

Ung mand dømt til anbringelse for voldtægt af drenge
Ung mand dømt til anbringelse for voldtægt af drenge

Du kan se videoen herunder. Vi advarer om voldsomme billeder:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
Politiet hylder ærlig mand: 'Hvis...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx