Af - 29/01-16 10:09

Udlandet er enig med Støjberg - vil også have en 'smykkelov'Udlandet er enig med Støjberg - vil også have en 'smykkelov'

I flere europæiske lande bakker borgerne mere op om en 'smykkelov' end danskerne. Alligevel er det Danmark, der gang på gang skaber overskrifter verden over. Vores image er på spil, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Flertallet af borgerne i en række europæiske lande er for en lovgivning lignende den danske, hvor flygtninge afleverer deres værdier som betaling for deres ophold, mens deres asylsag behandles. Det viser YouGovs Eurotrack undersøgelse foretaget for metroxpress.

- Det overraskende er, at der i fleste andre lande er mere opbakning til lovgivningen end i Danmark. Kun i Norge, var der mindre opbakning, forklarer Lars Gylling fra analyseinstituttet YouGov.

Det er blandt andet borgerne i Finland, Tyskland og Storbritannien, der er meget for en lignende lovgivning i deres respektive lande. 62 procent af tyskene er for eksempel for, mens det faktisk kun er 38 procent af danskerne.

Og selvom et spinkelt flertal af danskerne ifølge undersøgelsen faktisk er imod lovgivningen, så er det Danmark, der de seneste uger har skabt overskrifter på aviser verden over.

- Annoncerne, frikadellesagen og smykkelovgivningen: Det er den samlede fortælling, der er med til at lave et mønster. Nu er spørgsmålet om det er en lille 'shitstorm', som driver over hurtigt - eller fortællingen sætter varrige spor, siger Mads Mordhorst, lektor, ph.d. ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS.

Hvis episoderne kommer til at skabe et dårlig omdømme for Danmark kan det svække os både økonomisk og politisk, forklarer Mads Mordhorst.

- Et godt image er vigtigt for at opnå magt ude i verden. Jeg frygter at fortællingen om Danmark som et lukket og fremmedfjendsk land på sigt kommer til at betyde mere for Danmark end karikatur-krisen har gjort.


LÆS OGSÅ: Udenlandsk kritik af Danmark er ved at komme ud af kontrol

LÆS OGSÅ: Asylansøgeres smykker kan dække udgifter til lægebesøg

LÆS OGSÅ: Kristian Jensen godt tilfreds efter smykkedebat i EU

LÆS OGSÅ: Nu skal Danmark forsvare smykkeloven i EU-Parlamentet

LÆS OGSÅ: Bild: Flygtninge må også afgive smykker i Tyskland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx