Af Jeppe Pedersen - 01/09-17 16:43

Verdens klogeste mennesker har talt: Sådan går jorden underVerdens klogeste mennesker har talt: Sådan går jorden under

En gruppe af verdens klogeste mennesker på jorden har fortalt, hvordan de frygter, at jorden går under. Og deres dom er klar.  Det bliver én af disse tre faktorer:

storybild

Jorden går under pga. atomkrig, klimakatastrofe eller Donald Trump. (Billede: HO)

  1. Atomkrig
  2. Klimakatastrofer
  3. Pandemi af en dødelig sygdom
Det skriver The Sun på baggrund af en undersøgelse lavet af Times Higher Education, der har spurgt 50 nobelpris-modtagere, hvad de frygter mest for vores jord.

En tredjedel svarede, at jorden vil gå under grundet en naturkatastrofe. Dernæst kom frygten for en atomkrig og derefter en pandemi af en dødelig sygdom eller resistente insekter.

Andre ting som kunstig intelligens, stoffer eller sågar Donald Trump blev der også budt på.

»Mennesker har meget travlt med at kontrollere den værste klimakatastrofe siden istiden,« siger John Mather, rumforsker hos NASA, ifølge Times Higher Education.

Og med den verserende spillen med atommusklerne mellem Nordkorea og USA, giver de 23 procent af stemmerne på atomkrig som jordens undergang god mening.

Flere af de kloge hoveder peger på, at vi hurtigst muligt skal i gang med at finde en anden planet, som vi kan bruge som back up, når vores egen jord går til grunde. Mens andre er overbeviste om, at vores intellekt og store kunnen inden for videnskab nok skal fjerne alle trusler mod jorden.

En påstand, der dog blev skudt af én af nobelpris-modtagerne ned at sætningen:

»Videnskaben kan intet gøre mod Donald Trump,« sagde en unavngiven deltager og pegede på Donald Trumps aggresive udenrigspolitik og upopularitet.

Elon Musk, der er manden bag Tesla-bilerne, har tidligere udtalt, at Mars er en klar kandidat til en ny beboelig planet. Men det kræver dog, at vi smider flere atombomber ned på planeten for at gøre planeten varm nok til, at mennesker kan bo der.

På Mars bliver der maksimalt 20 grader i solen, mens det om natten kan blive helt ned til minus 140 grader.

På jorden er der maksimalt blevet målt minus 89,2 grader ved Vostok stationen på Antarktis.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx