Af Lars Sejr - 27/09-15 19:12

Obama og Castro mødes i New YorkObama og Castro mødes i New York

Raul Castro taler for ophævelse af den langvarige embargo mod Cuba forud for møde med Obama tirsdag.

storybild

USA's præsident, Barack Obama. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

For anden gang skal USA's præsident, Barack Obama, mødes med Cubas leder, Raul Castro, siden de to lande genetablerede diplomatiske relationer.

Det sker tirsdag i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York, oplyser Det Hvide Hus.

Regeringerne i Washington og Havana genetablerede de diplomatiske forbindelser i juli efter mere end et halvt århundreds fjendskab.

Raul Castro, som er lillebror til den tidligere leder og revolutionshelt Fidel Castro, skal for første gang nogensinde tale til FN's Generalforsamling mandag, få timer efter at Obama betræder podiet.

Putin kalder USA's støtte til syriske oprørere ulovlig
Putin kalder USA's støtte til syriske oprørere ulovlig

Smilende Obama og Xi Jinping overdøver diplomatisk uro
Smilende Obama og Xi Jinping overdøver diplomatisk uro

Fidel Castro huskes i FN blandt andet for at have holdt alletiders længste til generalforsamlingen - i 1960 talte han i over fire en halv time.

Lørdag sagde Raul Castro, at USA's embargo mod Cuba er den største hindring for økonomisk udvikling i landet. Udtalelsen faldt under et FN-topmøde om udvikling.

- Denne politik afvises af 188 FN-medlemslande, der kræver dens ophævelse, sagde Raul Castro med henvisning til en FN-resolution, hvor et stort flertal af FN's 193 medlemslande har opfordret til at hæve embargoen.

Castro betegner genetableringen af diplomatiske forbindelser med USA som et "stort fremskridt", men understreger, at der fortsat ikke er kommet en løsning på embargoen.

- Den økonomiske, kommercielle og finansielle blokade mod Cuba er stadig i kraft, som den har været i et halvt århundrede, og det forårsager skader og vanskelige tider for det cubanske folk, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx