Af - 15/07-16 14:03

Danske Rebecca var to meter fra lastbilen: - Det værste øjeblik i mit livDanske Rebecca var to meter fra lastbilen: - Det værste øjeblik i mit liv

Rebecca Charlotte Dahl var et minut fra at blive kørt ned af den lastbil, der i aftes kostede mindst 84 mennesker livet.

Bildstrecke im Grossformat »

En ung dansk kvinde oplevede på nærmeste hold, hvad der skete, da en lastbil bragede ind i en menneskemængde og dræbte mindst 84 mennesker i Nice i aftes.

22-årige Rebecca Charlotte Dahl var på ferie i den franske by med sin familie. Sammen med sine tre søstre på henholdsvis 20, 18 og 12 år deltog hun i fejringen af den franske nationaldag, mens pigernes far var i lufthavnen for at hente sin kæreste.

Øjenvidne i Nice: Folk løb og græd og alt var kaos
Øjenvidne i Nice: Folk løb og græd og alt var kaos

Medie: Politi ransager formodet angrebsmands bolig i Nice
Medie: Politi ransager formodet angrebsmands bolig i Nice

- Alt var bare fantastisk. Vi gik rundt hånd i hånd, dansede og sang og hørte fed musik. Alle var i god stemning og smilede til hinanden. Vi var gået ned på stranden, hvor vi så det smukke fyrværkeri. Og i det øjeblik var alt bare perfekt, skriver Rebecca Charlotte Dahl i besked til metroxpress.

Hun skulle dog hurtigt finde ud af, at det var en ‘stilhed før stormen’, som hun beskriver det. Da festfyrværkeriet var slut, trak alle sig væk fra stranden og gik ud på promenaden.

- Der var så ufattelig mange mennesker, at vi næsten ikke kunne komme igennem mængden, husker Rebecca Charlotte Dahl.

Et minut fra at blive kørt ned
Efter en del møven og masen lykkedes det dog de fire søstre at mødes med deres far, som var kørt dem i møde i bil. Han samlede dem op - og så brød helvede løs.

- Vi var lige kommet ind i bilen, da vi et minut efter hørte biler dytte. Da jeg kiggede ud ad vinduet, så jeg en kæmpe lastbil køre op på promenaden i fuld fart og køre mennesker ned. De var skrækslagne! Det var tydeligt at se, at det ikke var et uheld, skriver hun og fortsætter:

Mistede baby under angrebet i Nice - så skete miraklet
Mistede baby under angrebet i Nice - så skete miraklet

Sådan mindes kendte ofrene for terror i Nice
Sådan mindes kendte ofrene for terror i Nice

- Vi var alle bange for, om der ville ske mere. Jeg kendte til noget førstehjælp og var tæt på at hoppe ud for at hjælpe - men der var intet, man kunne gøre. Jeg kunne bare sidde der og kigge ud ad vinduet på mennesker, som lå helt stille på jorden. En meter fra mit vindue lå en lille pige på cirka 12 år. Og længere henne en anden pige med sin cykel ved hendes side … Det var det værste øjeblik i mit liv, og jeg ville ønske, jeg ikke havde set, hvad jeg så.

Rebecca Charlotte Dahl og hendes familie har det efter omstændighederne okay. De har stadig en uge tilbage af deres ferie i Frankrig, men de skulle kun være i Nice i en enkelt dag. Lige nu befinder de sig i byen Le Plan-de-la-Tour halvanden times tid derfra.

- Vi er alle i chok men heldigvis okay. Vi prøver at tænke på noget andet, men der går ofte ikke mere end fem minutter, så genser jeg ulykken i mit hoved. Det er forfærdeligt, skriver hun.

Se billederne: Byer verden rundt viser sympati med Nice
Se billederne: Byer verden rundt viser sympati med Nice

Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden
Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx