Af Ritzau - 30/01-17 15:26

Merkel: Terrorfrygt må ikke føre til mistænkeliggørelseMerkel: Terrorfrygt må ikke føre til mistænkeliggørelse

Trumps nye indrejseforbud er i strid med selve ånden i det internationale samarbejde, mener Angela Merkel.

storybild

Et stort antal demonstranter er mødt frem i lufthavnen i Seattle for at protestere mod Trumps indrejseforbud. (Billede: Reuters/David Ryder)

Kampen mod terrorisme kan ikke retfærdiggøre, at man mistænker muslimer eller andre befolkningsgrupper over en bred kam.

Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i en kommentar til det indrejseforbud på 90 dage, USA's præsident, Donald Trump, har indført.

Hun tilføjer, at det er i strid med selve ånden i det internationale samarbejde, når Trump nægter indrejse til personer fra syv lande med en overvejende muslimsk befolkning.

- Den nødvendige og afgørende kamp mod terror kan ikke på nogen måde retfærdiggøre, at man retter en mistanke mod bestemte grupper af mennesker. I dette tilfælde personer med muslimsk tro eller af en bestemt oprindelse, siger Merkel.

- Efter min mening går det imod de grundlæggende principper inden for international flygtningehjælp og internationalt samarbejde, siger hun på en pressekonference i Berlin.

Merkel tilføjer, at de tyske myndigheder vil gøre, hvad de kan for de tyske statsborgere, der er ramt af indrejseforbuddet til USA. Det gælder især personer med dobbelt statsborgerskab.

- Vi er naturligvis i tæt kontakt med vores europæiske partnere om hele denne sag, siger kansleren.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx