Af - 25/05-14 17:02

Thailands militærjunta strammer grebet yderligereThailands militærjunta strammer grebet yderligere

Den thailandske militærjunta har opløst landets eneste tilbageværende demokratiske institution, Senatet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)


Samtidig med at Thailands militærjunta i går fyrede landets parlament, placerede juntaen en række af sine militære tropper rundt i alle Bangkoks gader og ved alle større forretningsområder for at forhindre kritiske møder.

Juntaens magtanvendelse kommer efter et halvt års politiske uroligheder, som har efterladt 28 døde og 700 sårede. Juntaen oplyser, at den har taget over for at genoprette 'fred og orden', men siden magtovertagelsen i torsdag er urolighederne taget til ifølge The Guardin. Blandt andet i landets sydlige provinser, hvor tre er døde og 63 er sårede efter en række islamiske bombesprængninger.

Men det er ikke kun Thailands islamiske borgere, som er utilfredse. Flere tusinde thailandske borgere demonstrerede også i går over militærets magtovertagelse.

Thailands hærchef holder møde med stridende parter
Thailands hærchef holder møde med stridende parter

Demonstranterne marcherede gennem hovedstaden Bangkok i protest mod militæret, som udstødte en række advarsler mod demonstrationer og større folkeforsamlinger ifølge AFP.
Omringet af tungt bevæbnet militær råbte demonstranterne blandt andet 'Forsvind', 'Udskriv valg' og 'Indfør demokrati igen.

Demonstranterne modtog hurraråb og støtte fra forbipasserende borgere under det, som er den hidtil største protest mod militæret, siden det tog magten i torsdag.

Thailands militær indfører undtagelsestilstand
Thailands militær indfører undtagelsestilstand

Militæret opfordrer nu journalister, systemkritikere, tidligere politikere og aktivister til selv at melde sig hos militæret ligesom det har indkaldt chefredaktørerne for Thailands 18 største aviser. Hvad der vil ske de mange indkaldte vides endnu ikke med bestemthed ifølge The Guardian.

Thailands premierminister skal gå af efter magtmisbrug
Thailands premierminister skal gå af efter magtmisbrug

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx