Af - 30/01-17 18:56

Hævdede at Trump har russiske forbindelser: Fundet død i sin bilHævdede at Trump har russiske forbindelser: Fundet død i sin bil

Tidligere KGB-chef, som angiveligt hjalp med at lave skandale-rapport om Trump, er fundet død under mystiske omstændigheder, skriver flere medier.

storybild

Oleg Erovinkin var angiveligt med til at udarbejde den kontroversielle rapport om Donald Trumps forbindelser til Rusland. (Scanpix/privatfoto)

Oleg Erovinkin havde ifølge The Telegraph en finger med i spillet, da der tidligere på måneden blev lækket en rapport om Donald Trumps påståede meget tætte forhold til Rusland. Nu er det kommet frem, at han blev fundet død bag i sin bil 26. december kort før rapporten blev lækket.

Erovinkin var tidligere chef i KGB, og havde ifølge The Telegraph tætte bånd til både Ruslands præsident Vladimir Putin og Igor Sechin, der indtager den uhyre magtfulde position som direktør for Ruslands statsejede olieselskab Rosneft.

Tidligere MI6-agent bag Trump-rapport går under jorden
Tidligere MI6-agent bag Trump-rapport går under jorden

I kraft af sin viden skal Oleg Erovinkin have hjulpet den tidligere britiske MI6-spion Christopher Steele med at udarbejde rapporten.

Rapporten blev lækket i begyndelsen af januar, og indeholder angiveligt sprængfarlige - men ubekræftede - oplysninger om Trumps forhold til Rusland.

Russerne skulle eksempelvis have forsøgt at påvirke Trump i mindst fem år ved blandt andet at tilbyde ham lukrative forretningsaftaler.

USA-ekspert: Efterretninger om Rusland belaster Trump
USA-ekspert: Efterretninger om Rusland belaster Trump

Samtidig skulle den russiske efterretningstjeneste FSB have sikret sig kompromitterende materiale om den kommende præsident.

Konkret skulle Trump i 2013 have boet i præsidentsuiten på hotellet Ritz Carlton i Moskva. Angiveligt hyrede han under opholdet adskillige prostituerede, og det hele skulle være blevet fanget på video af kameraer skjult af den russiske efterretningstjeneste.

Rusland afventer atomudspil fra præsidenten Trump
Rusland afventer atomudspil fra præsidenten Trump

52-årige Christopher Steele er gået under jorden efter rapportens læk af frygt for sit liv.

Der er endnu ikke kommet afklaring på, pæcis hvordan Oleg Erovinkin kom af dage. Flere medier hævder, at han blev likvideret, mens andre kilder peger på hjerteanfald som dødsårsagen. Efterretningstjenesten FSB efterforsker stadig sagen, skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Putin kalder rygter om russisk Trump-klemme for noget vrøvl

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx