Af - 03/07-16 09:11

Barberer du dig forneden? Det kan give alvorlige skaderBarberer du dig forneden? Det kan give alvorlige skader

Et studie viser, at tre procent af problemer med kønsdele, der kræver en tur på skadestuen, relaterer sig til intimbarbering. Alligevel tror kvinder, at barbering er hygiejnisk

storybild

(Billede: ho)

Kvinder med kønsbehåring er efterhånden et særsyn.

I hvert fald hvis man skal tro et nyt studie publiceret i tidsskriftet JAMA Dermatology. 62 procent af alle amerikanske kvinder har nemlig fjernet deres kønsbehåring fuldstændig, mens 84 procent fjerner det i nogen grad.

Det skriver New York Times.

Men intimbarbering er ikke uden risiko. Som metroxpress tidligere har skrevet, er der en grund til, at vi fra naturens side er forsynede med kønsbehåring, og ifølge amerikanske læger kan intimbarbering have en række ubehagelige konsekvenser.

Guide: Sådan barberer du dine klunker
Guide: Sådan barberer du dine klunker

Dr. Tami Rowen, der er professor ved the University of California San Francisco School of Medicine og en række af hendes kollegaer, har set problemer som: betændte hårsække, bylder, flænger, allergiske reaktioner på voksbehandlinger samt infektioner på grund af intimbarbering.

Og et studie har vist, at tre procent af alle skadestuebesøg i USA, der involverer skader på kønsdele, skyldes barbering.

Tidligere undersøgelser har konkluderet, at kvinder barberer sig af seksuelle årsager, men i det nye studie rapporterede et stort flertal af kvinderne, at de fjernede deres kønsbehåring på grund af hygiejne.

Og DET undrede forskerne bag.

Får man kraftigere hår, der hvor man barberer sig? Få svar her
Får man kraftigere hår, der hvor man barberer sig? Få svar her

"Mange kvinder tror, de er snavsede og urene, hvis de ikke har fået barberet sig", siger Tami Rowen, der er hovedforfatter på studiet til New York Times.

Forskerne kunne se, at alle kvinder på tværs af alder og race intimbarberer sig, men tilbøjeligheden var størst blandt unge kvinder mellem 18 og 34 år.

Ifølge flere gynækologer begynder piger helt ned til bare 13 år at barbere sig, fordi de er påvirkede af det, de ser i omklædningsrum, på de sociale medier og i pornofilm på nettet.

Fortvivlet mand: Min kæreste barberer sig ikke længere
Fortvivlet mand: Min kæreste barberer sig ikke længere

Studiet fandt også, at flere kvinder barberede sig, hvis deres partner gerne ville have det, men hygiejne - og ikke sex - var altså hovedårsagen til, flertallet af kvinder barberede sig for neden, og det fik en af forskerne bag studiet til at udtale følgende.

"Hvis det er noget, du gør for dig selv, og det føles godt, så er det alletiders, men lad være med at fortælle dig selv, at det er sundere eller bedre set fra et medicinsk standpunkt".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx