Af Webstud/AS - 18/10-17 19:51

Læge advarer mod lattergas: 20-årig piges hjerne lignede en gammel alkoholikersLæge advarer mod lattergas: 20-årig piges hjerne lignede en gammel alkoholikers

Lattergas er farligere, end mange antager. Derfor kommer en læge nu med en opfordring til at holde sig fra gassen, da den kan føre til iltmangel, hjerneskade og endda døden.

storybild

Lattergas er de seneste år blevet populært i nattelivet. Men det kan være ekstremt farligt, advarer læge. (Billede: Emil Hougaard)

En australsk læge råber vagt i gevær. Han har netop behandlet en ung kvinde, som ikke længere kunne gå, efter hun havde indtaget 360 patroner med lattergas i løbet af en uge. Det skriver New York Post.

LÆS OGSÅ: Vanvittig video: Dreng suger lattergas og falder om

Den 20-årige kvinde havde i løbet af en uge indtaget omkring 50 patroner dagligt. Stoffet skadede nerver i kvindens rygmarv så alvorligt, at lægerne advarede om, at hun måske aldrig kommer sig helt.

»Hendes hjerne så efter lattergasforbrug ud til at være lige så skadet som en alkoholiker, der har drukket i 40 år,« fortæller toksikolog Andrew Dawson, som de seneste to år har oplevet en fordobling i antallet af folk, der bliver syge af lattergas.

Lattergas er blevet enormt populært i nattelivet de seneste år, hvilket kan skyldes, at patronerne er billige og nemme at få fat på.

LÆS OGSÅ: Overlæge om at sniffe lattergas: Man får en hjerne som en 100-årig

Stoffet kan virke ufarligt, da det er alment kendt, at det bruges i madlavning og som bedøvelsesmiddel ved tandlægebesøg. Men tag ikke fejl af den sødlige gas med det sjove navn - du kan dø af det.

»Dødsfaldet kan indtræffe, når de små patroner eksploderer, eller når folk bliver hypoxiske - hvilket betyder, at de ikke får nok ilt,« forklarer lægen.

En anden toksikolog, Betty Cha, stemmer i og tilføjer, at gassen også kan føre til anæmi, nerveskader, hjerneskader og psykologiske problemer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx