Af Caroline Kristensen - 07/02-18 20:26

Journalist satte sig i flyet: I lommen foran ham fandt han papirer, han aldrig skulle have set Journalist satte sig i flyet: I lommen foran ham fandt han papirer, han aldrig skulle have set

Det var godt, at det ikke var en terrorist, der fandt de følsomme dokumenter.

storybild

Mystiks fund i lommen på flysæde (Billede: Mads Jensen)

Tophemmelige dokumenter efterladt i flysæde, blev fundet af tilfældig CNN-reporter.

Det var noget af en overraskelse, der ventede en tilfældig CNN-reporter, da han satte sig til rette i sit flysæde. Modsat de fleste andre dristede han sig til at række hånden i lommen på sædet foran, men det var ikke bare den sædvanlige omgang halvsuttede bolcher og slikpapir, han fik med op.

For en medarbejde ved det amerikanske Homeland Security havde tidligere fløjet på den samme plads, men fik uheldigvis ikke hele sin bagage med sig, da flyet landede. Dokumenter, der indeholdt tophemmelige informationer om Super Bowls terrorsikring lå frit i flysædets lomme, selvom de skulle være låst væk og kun tilgængelige for særligt udvalgte personer.

Det skriver CNN.

Derfor var det et lykkefund, at CNN-reporteren faldt over dokumenterne, der udførligt beskriver en fejl ved Super Bowls sikring mod biokemiske angreb.

Til Super Bowls er der samlet 73.000 mennesker til at overvære kampen, der i år stod mellem The Philadelphia Eagles og The New England Patriots. Med så mange mennesker samlet under ét tag, tager arrangørerne derfor også højde for mulige terrortrusler. De glemte dokumenter fik derfor også folk til at sætte spørgsmålstegn ved Homeland Securitys evner.

CNN besluttede ikke at offentliggøre dokumenterne inden Super Bowl, da det kunne være en trussel mod den nationale sikkerhed.

Juliette Kayyem, en tidligere ansat ved Homeland Security og nu CNN-reporter, udtaler til sit eget medie:

»Den største konsekvens ved denne fejl har mindre at gøre med, at terroristerne kender til vores svagheder, og mere at gøre med vores tiltro til Homeland Securitys evner.«

Homeland Security udtaler, at de fejl, rapporten påpegede, blev udbedret, inden kampen blev skudt i gang, og at de har stor tiltro til deres egne evner ved angreb udefra.

Det er endnu ikke kendt, hvem der efterlod dokumenterne, men flybilletten, der lå blandt papirene, viser navnet Michael V. Walter. Han er program manager ved BioWatch under Homeland Security.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Prins Vincents reaktion får Anders...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx