Af - 28/02-16 08:08

Prinsesse fik specialbygget toilet til rejse: Så dyrt var detPrinsesse fik specialbygget toilet til rejse: Så dyrt var det

I anledning af en kort rejse har en thailandsk prinsesse fået specialbygget et badeværelse til flere hundrede tusinde kroner.

Bildstrecke im Grossformat »

Den thailandske prinsesse Maha Chakri Sirindhorn har fået specialfremstillet et badeværelse til mere end 270.000 kroner, der skal bruges under en tre-dages-rejse til Cambodja. Det skriver The Cambodia Daily.

Kongehuset: Derfor krævede vi bryst-dementi
Kongehuset: Derfor krævede vi bryst-dementi

Konstruktionen af badeværelset ved Yeak Lom-floden i udkanten af Banlung City har kostet over 270.000 kroner. Prinsessen kommer til at bruge det, mens hun er i Cambodja, og derefter bliver det taget med hjem til Thailand. Det udtaler Ven Churk, der som leder af Yeak Lom-kommitteen har fulgt byggeriet.

- Toilettet blev konstrueret til prinsessens brug. Når prinsessen er færdig med det, tager de toiletudstyret med tilbage til Thailand, men hun efterlader bygningen til vores samfund. De brugte mere end 40.000 dollar (cirka 270.000 kroner, red.) på at konstruere badeværelset , siger han til The Cambodia Daily.

Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over
Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over

Andrew MacGregor Marshall, der er forfatter til bogen "A Kingdom in Crisis: Thailand's Struggle for Democracy in the Twenty-First Century", mener, at byggeriet er en fornærmelse mod Cambodja, hvor befolkningen primært udgøres af khmerfolket.

- De royale i Thailand har altid prøvet at skabe det indtryk, at de lever simpelt, og at de altid sætter folket først. Men det faktum, at et ekstremt dyrt toilet bliver bygget i Cambodja, bare så prinsesse Sirindhorn kan bruge det en enkelt gang, viser en manglende sammenhæng mellem den thailandske royalist-propaganda og virkeligheden, siger han og tilføjer:

- De fleste cambodjanere har begrænset adgang til sanitære faciliteter, og det beløb, der er blevet brugt på dette toilet, kunne være blevet brugt til at hjælpe adskillige khmer-familier med at undslippe fattigdom.

Spansk prinsesse stilles for retten i sag om svindel
Spansk prinsesse stilles for retten i sag om svindel

Nuuurh: Her er det første billede af Sveriges nye royale guldklump
Nuuurh: Her er det første billede af Sveriges nye royale guldklump

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx