Af - 27/09-13 10:51; Opdateret: 27/09-13 12:07

»Drop sort energi nu«»Drop sort energi nu«

Klimaforandringerne sker hurtigere og mere intenst, mener Verdensnaturfonden, der kræver handling nu.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

FN's klimapanel har netop fremlagt den første af i alt fire statusrapporter om den globale opvarmning. Ifølge Verdensnaturfonden, WWF, kalder det på handling nu.

Det siger klimachef John Nordby fra WWF.

»Uanset hvilke fakta der bliver diskuteret, debatteret eller fordrejet, så kan vi ikke ignorere den virkelighed, vi står overfor: Vi skal handle nu,« siger John Nordbo, der mener, at der skal sætttes en stopper for investeringer i det, han kalder 'sort energi', hvis vi skal redde klimaet.

LÆS OGSÅ: Lomborg: Vi spilder vores penge på grøn energi

»Vi ved jo udmærket godt, at langt den største del af den forurening, der forårsager klimaforandringer kommer fra afbrændingen af sorte energikilder som olie og kul. Derfor er opfordringen fra WWF til såvel regeringer og investorer som for eksempel de store pensionsselskaber, at de skal stoppe med at investere i beskidt energi og begynde en øjeblikkelig omstilling til grøn, vedvarende energi,« siger han.

LÆS OGSÅ: Klimapanel: Havene stiger næsten en meter

Ingen overraskelser
Den seneste rapport fra FN's klimapanel kom i 2007. Og siden da er den kedelige udviklingen blot fortsat, mener John Nordbo:

»Rapporten rummer ikke de store overraskelser, men den øgede sikkerhed hvormed mange af rapportens konklusioner fremføres, understøtter simpelthen de forandringer i klimaet vi ser omkring os.« siger John Nordbo og uddyber:

»Siden FNs klimapanel udgav sin sidste store rapport i 2007, er afsmeltningen af gletsjere og verdenshavenes vandstandsstigning således accelereret. Samtidig er tabet af sommerhavis i Arktis større end forudset og det forgangne årti er det varmeste siden 1850,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx