Af - 14/01-14 11:28; Opdateret: 14/01-14 13:58

Dødsdømt læge: Stjal og solgte børn til traffickingDødsdømt læge: Stjal og solgte børn til trafficking

En fødselslæge overbeviste forældre om at give hende deres babyer ved at fortælle dem, at de havde medfødte problemer.

storybild

(Billede: Polfoto)

En dybt tragisk sag har ramt Kina. En læge er dømt til døden, efter hun har indrømmet, at hun har stjålet babyer og solgt dem til human trafficking.

Fødselslægen Zhang Shuxia overbeviste forældre om, at de skulle bortadoptere deres nyfødte babyer ved at fortælle dem, at babyerne var født med alvorlige sygdomme. Efterfølgende solgte hun de nyfødte til mellemmænd i den centrale og østlige del af Kina.

Kina: Luftforurening dræber millioner
Kina: Luftforurening dræber millioner

- Zhang brugte sin position som en sundhedsfaglig autoritet til at lave journaler om babyerne, hvor der stod, at de havde taget skade ved fødslen eller havde uhelbredlige sygdomme. Hun stjal og solgte adskillige nyfødte, og brød pressionel og social etik, sagde dommeren under dødsdommen.

Sagen begyndt at rulle i juli, da et forældrepar henvendte sig til politiet med mistanke om, at deres baby var blevet solgt til trafficking. Det fik politiet til at arrestere Zhang Shuxia og andre mistænkte.

Den uhyggeligste sti: Du gætter aldrig hvor den ender
Den uhyggeligste sti: Du gætter aldrig hvor den ender

Babyen blev fundet og kom tilbage til sine forældre.

Zhang Shuxia er i alt fundet skyldig i at have solgt syv babyer mellem november 2011 og juli 2013. Det skriver The Independent. Seks af babyerne blev reddet, men en lille pige var død.

Til Xinhua nyhedsbureau har politiet udtalt, at der er yderligere 50 relaterede sager, hvoraf 26 af dem involverer Zhang Shuxia.

Trafficking af børn er et stort problem i Kina, trods hårde straffe, hvis det bliver opdaget. I sagen, der fældede Zhang Shuxia tjente hun omkring 20.160 kroner på at sælge babyen til en human trafficker. Han solgte efterfølgende babyen videre for 55.440 kroner til et ægtepar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx