Af Ritzau - 23/05-17 18:16

Tysk politi optrevler tyvebande med 500 medlemmerTysk politi optrevler tyvebande med 500 medlemmer

Unge kvinder måtte virke som "arbejdsbier" i indbrudsbande, som opererede i hele Europa.

storybild

Efter at have optrevlet et netværk med over 500 medlemmer spredt i Europa, anslår de tyske myndigheder, at tyvebanden kan have stået bag en femtedel af alle indbrud i Tyskland. (Billede: Free/Colourbox)

Mange af tyvebandens medlemmer var unge kvinder. De havde ikke andet valg end at deltage i mange forbrydelser.

Det siger politiet i München ifølge BBC.

Netværket havde over 500 medlemmer spredt over Europa. Efter optrevlingen anslår de tyske myndigheder, at banden kan have udført en femtedel af alle indbrud i Tyskland.

Politiet sammenligner banden med en blæksprutte. Dens tentakler (fangarme) rækker over hele Europa. Medlemmerne var alle forbundet. Enten familiemæssigt eller gennem ægteskaber.

Efterforskningen af banden kom i gang, da tre kvinder blev pågrebet under et indbrud i januar 2016 i en ejendom i München. Det har ført til flere anholdte i Kroatien og Spanien - og i Tyskland.

Reinhold Bergmann er politikommissær med organiserede indbrud som hovedområde. Han siger til journalister, at banden kan have snesevis af andre aktive fangarme i Belgien, Frankrig og Italien.

De tre unge kvinder vakte politiets interesse, da de blev pågrebet i München. De lavede indbrud meget hurtigt og dygtigt i München og omegn.

De påstod, at de var teenagere. Men politiet afslørede deres falske id-papirer. De samarbejdede med en større bande fra Kroatien.

Politiet har anholdt 20 andre unge kvinder i München. Myndighederne så dem som "arbejdsbier". To "mellemledere" blev også anholdt i det vestlige Tyskland samt to ledere fra Kroatien. Der er også anholdte i Spanien.

Politiet siger, at banden er ekstremt hierarkisk.

Bergmann siger, at gruppen brugte unge kvinder til indbrud. De var diskrete og kun lettere undgå fængsel.

- De havde ikke andet valg end at deltage, siger Bergmann.

Politiet har fundet bandens formodede ledere i luksusvillaer i Zagreb. Kroatisk politi har beslaglagt smykker, andre værdier og et stort beløb i euro.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx