Af Ritzau - 17/10-16 12:26; Opdateret: 17/10-16 15:32

Kurdiske krigere tager kontrol over syv IS-besatte landsbyerKurdiske krigere tager kontrol over syv IS-besatte landsbyer

Peshmerga-styrkerne bevæger sig ind i positioner, hvorfra de kan blokere Islamisk Stats flugtruter fra Mosul.

storybild

Peshmerga-styrker samler sig øst for Mosul for at omringe Islamisk Stat, som har besat byen. (Billede: Reuters/Stringer)

Den koalition, som skal befri byen Mosul fra den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), nærmer sig den irakiske storby. Mosul har i mere end to år været besat af IS.

De kurdiske peshmerga-styrker i Irak har overtaget kontrollen med syv landsbyer i nærheden af byen. Det skriver Tyrkiets statslige nyhedsbureau ifølge The Guardian.

Landsbyerne har ligesom Mosul været besat af Islamisk Stat.

Soldaterne har også taget kontrol over hovedvejen, som forbinder Mosul med Irbil, som er hovedbyen i Iraks kurdiske region.

Den øverstbefalende for peshmergas enhed 70, Sheikh Jaafar Mustafa, siger til det kurdiske medie Rudaw, at krigerne har befriet alle de landsbyer, som de havde fået til opgave at befri på den første dag af offensiven mod IS.

- Planen, der blev vedtaget, er fuldt implementeret. Landsbyerne, som peshmerga skulle befri, er blevet befriet, siger Sheikh Jaafar Mustafa.

Tusindvis af kurdiske peshmerga-styrker er en del af den store operation, som er blevet koordineret med irakiske styrker.

Omkring 45.000 irakiske soldater leder angrebet fra den sydlige del af Mosul, mens peshmerga-styrkerne bevæger sig ind i positioner, hvorfra de kan blokere IS' flugtruter.

- Operationen i Khazir omfatter 4000 peshmergaer, som skal rydde landsbyer i nærheden, der er besat af Islamisk Stat (IS), lyder det i en erklæring fra de kurdiske peshmerga-krigeres øverstkommanderende ifølge Reuters.

Khazir er en frontlinje, som ligger 30 kilometer syd for Mosul.

Selv om der er en bred forventning om, at Mosul nok skal komme tilbage på den irakiske regerings hænder, så kan der vente en vanskelig kamp.

Islamisk Stat har haft over to år til at lave byen til en fæstning. Vejene ind mod Mosul kan således være proppet med vejsidebomber.

Bevægelsen har også gravet tunneler og rekrutteret børn som spioner som forberedelse til det vigtige slag ifølge en amerikansk embedsmand.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx