Af Maria Christine Madsen - 17/11-17 13:21

Peters bror døde under mystiske omstændigheder: Nu har et Facebook-billede ændret altPeters bror døde under mystiske omstændigheder: Nu har et Facebook-billede ændret alt

I næsten et halvt århundrede valgte han at tie om det, han havde set, da han blot var en lille dreng på tre år. Men da han en dag så et falmet, sort-hvidt billede af sin stedfar og lillebror, blev han vred. Og det ændrede alt.

storybild

Det gamle billede af Paul Booth med sin stedfar, David Dearlove. (Billede: Cleveland Police)

Britiske Peter Booth var kort tid fra at fylde fire år, da hans lillebror - Paul Booth - døde under mystiske omstændigheder i deres hjem i den nordøstlige by Haverton Hill i England den 1. oktober 1968.

Lillebroderen med det lyse hår blev blot 19 måneder.

Det skriver det engelske medie Telegraph.

Til politiet fortalte de to brødres stedfar, David Dearlove, at den lille dreng var død i en ulykke. Obduktionen viste, at drengens kranie var knust, og stedfaderen fortalte, at det var sket, da Paul var faldet ud af sin seng.

Sagen blev henlagt som en tragisk ulykke.

Men for to år siden så Peter Booth et billede på Facebook, som ændrede alt for ham.

David Dearlove havde forladt Peter Booth og hans lillesøsters mor, Stephanie Booths, tilbage i 1970, hvorefter han havde fået en ny kæreste, som han stiftede familie med. Det var David Dearloves søn, der for to år siden delte det gamle, falmede og sort-hvide billede af faderen med sin daværende stedsøn på det sociale medie.

Billedet af de to blev taget kun få uger før, Paul Booth mistede livet.

Da Peter Booth, der i dag er 53 år, så billedet, blev han vred. Vred, fordi han blev mindet om det, han angiveligt havde set den nat i 1968, da hans lillebror døde. Han havde aldrig tidligere fortalt det til nogen, men synet af de to sammen på det gamle billede, fik ham til at fortælle det til sin kusine.

Han fortalte, at han angiveligt havde set sin stedfar smadre den lille drengs hoved ind i en kamin.

Kusinen valgte på Peters vegne at gå til politiet og fortalte betjentene, hvad hun havde fået at vide. Det førte til, at David Dearlove blev anholdt og sigtet for drab, og sagen blev genåbnet. Nu er retssagen mod ham begyndt, og Peter Booth er kronvidnet for anklagemyndigheden.

»Dearloves søn delte et billede af sin far med Paul, og jeg blev vred,« fortalte Peter Booth ifølge det engelske medie Mirror, da retssagen denne uge begyndte ved Teesside Crown Court.

»Jeg havde ikke lyst til at se det billede delt på grund af det, han (David Dearlove, red.) havde gjort mod Paul, og på grund af det, han havde gjort mod mig,« tilføjede han.

I retten fortalte han ifølge The Times, at han kan huske, hvordan han den nat listede ned ad trappen fra sit soveværelse, fordi han var tørstig.

»Jeg gik hen til den dør, der førte ind til stuen. Døren var åbnet på klem, og jeg stak mit hoved gennem åbningen og så David Dearlove og min bror Paul derinde. Jeg kunne se David Dearloves ryg med hans arme strakt ud, mens han svingede Paul rundt. Han holdt ham om anklerne. Han svingede ham rundt, og Pauls hoved ramte kaminen. Paul havde ansigtet op mod loftet. Der kom et vræl, et skrig, og så kom min mor ud fra køkkenet, og jeg hørte hende råbe: 'Hvad sker der?',« fortalte Peter Booth og fortsatte:

»David Dearlove havde fat i Paul på gulvet med sine hænder ved hans side. Jeg løb tilbage op ad trappen. Jeg var virkelig bange, jeg kravlede tilbage i seng og lå der bare, indtil jeg faldt i søvn igen. Jeg kunne huske den lyd, det havde givet. Det var et forfærdeligt bump.«

Peter Booth forklarede, at han havde valgt at tie stille om det, han havde set, fordi han var bange for David Dearlove.

Udover at stedfaderen ifølge Peter Booth havde dræbt hans lillebror, havde han i tiden op til og efter angiveligt også været voldelig over for Peter, hans lillesøster og mor - som døde for flere år siden.

I retten har lillesøsteren Stephanie fortalt, at deres daværende stedfar nogle gange lagde sig oven på hende og give hende lussinger, hvis hun græd. Peter Booth fortalte, at stedfaderen både 'slog og sparkede' ham og nogle gange holdt hans hoved under vand, når han var i bad.

»Han ville holde mig under vandet, indtil jeg sparkede,« fortalte han ifølge Mirror.

Anklageren i sagen, Richard Wright, fortalte i retten tidligere på ugen, da retssagen begyndte, at efterforskere har analyseret de fund, der blev gjort i sagen dengang. Flere læger har angiveligt efterfølgende konkluderet, at Paul sandsynligvis døde på grund af en bevidst handling ved høj fart og kraft - ikke fra et fald fra en seng.

»Der var ikke og er ingen tvivl om, hvad der var årsagen til Paul Booths død. Han døde på grund af en alvorlig skade på sin hjerne, og skaden var opstået på grund af et kraniebrud. Det rigtige spørgsmål både tilbage i 1969 og nu næsten halvtreds år senere er, hvad der førte til den skade,« sagde anklageren.

»Paul Booths død var ikke en ulykke, det var resultatet af en bevidst handling. Det var drab,« tilføjede han.

Udover at være tiltalt for drabet på Paul Booth er David Dearlove også tiltalt for børnemishandling på de tre søskende.

David Dearlove, der i dag er 71 år, nægter sig skyldig i alle anklagerne.

Retssagen fortsætter ifølge Telegraph de næste tre uger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx