Af - 02/10-16 14:40; Opdateret: 02/10-16 15:17

Nyt forslag: Gratis interrail til alle unge i EU når de fylder 18Nyt forslag: Gratis interrail til alle unge i EU når de fylder 18

Snart venter der måske alle unge europæere en ekstra gave, når de fylder 18 år. Nyt forslag vil gøre det gratis for dem at rejse rundt med tog i Europa.

storybild

(Billede: Scanpix/bax Lindhardt)

Gratis interrail-kort til alle unge i EU, når de fylder 18 år. Sådan lyder nyt forslag, som Europa-Parlamentet skal diskutere i næste uge.

Det skriver britiske The Independent.

Hvis forslaget bliver en realitet, vil det være muligt for unge i Europa, at rejse frit mellem flere større europæiske byer - helt gratis.

Ifølge The Independent ønsker man at give de unge en følelse af tilhørsforhold ved at lade dem rejse frit gennem Europa.

Like MX Penge, hvis du vil opdateres med artikler om pengerelaterede stof.

Forslaget om en ekstra fødselsdagsgave til de unge der fylder 18, er udarbejdet af den tyske politiker Manfred Weber, der er formand i Det Europæiske Folkeparti (EPP).

Han skriver, at forslaget skal gøre det muligt for unge, uanset hvilken baggrund og uddannelse de har, at se Europas diversitet.

Det tyske nyhedsbureau Tagesschau anslår, at det vil koste EU 1,5 milliarder Euro om året.

I danmark koster et DSB Interrail Global Pass, hvor du har mulighed for at udforske 30 forskellige lande i en måned 3645 kroner.

Hvis det nye forslag godkendes, kan det gratis interrail-kort bruges i tre uger inden for to år.


Løkke: Derfor må vi ændre SU-systemet
Løkke: Derfor må vi ændre SU-systemet


LÆS OGSÅ: Professor: Orbáns folkeafstemning truer EU-samarbejde

LÆS OGSÅ: Margrethe Vestager: Aftale om Europol er usandsynlig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx