Af - 07/01-14 14:56

Spansk prinsesse i retten for hvidvaskning og skattesvigSpansk prinsesse i retten for hvidvaskning og skattesvig

Spansk kongedatter sigtet i sag om korruption i forlængelse af en korruptionssag, som også Kong Juan Carlos' svigersøn er involveret i.

storybild

Den 48-årige spanske prinsesse Cristina er via sin mand blevet involveret i en skattesag og skal nu i retten. (Billede: Polfoto/AP/Manu Fernandez/arkiv)

Den spanske konge Juan Carlos' datter Cristina er mandag blevet sigtet i sag om skattesnyd og hvidvaskning, meddeler en domstol på Mallorca.

Sigtelsen kommer i forlængelse af en korruptionssag, hvor hendes mand Iñaki Urdangarin, en tidligere håndboldspiller, spiller den anden hovedrolle.

Spansk prinsesse mistænkt i svindelsag
Spansk prinsesse mistænkt i svindelsag

Sidste sommer flyttede Cristina med sine børn til Schweiz for at arbejde, efter at hun var blevet nævnt i forbindelse med sagen. Ekshåndboldspilleren blev boende i Spanien.

I november afgjorde en domstol, at Urdangarin skulle afgive 16 af sine ejendomme til millionvis af euro.

Royal svigersøn i korruptionsskandale
Royal svigersøn i korruptionsskandale

Den tidligere håndboldspiller er mistænkt for underslæb for mere end seks millioner euro, små 45 millioner kroner, med offentlige velgørenhedsmidler.

Det spanske kongehus er i det hele taget ikke populært i øjeblikket. En måling i avisen El Mundo viste forleden, at 62 procent af spanierne mener, at den skandaleombruste konge bør træde tilbage. Under halvdelen af spanierne støtter monarkiet.

Spaniere har fået nok af kong Juan Carlos
Spaniere har fået nok af kong Juan Carlos

Den 76-årige konge viste sig for første gang offentligt efter en hofteoperation, da han mandag - på krykker - deltog ved en militærparade. Kongen blev opereret i november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx