Af - 08/11-15 17:39

Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passionMuskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion

Collin Clark fra USA er 22 år, løfter vægte, har Downs syndrom og stiller op imod andre bodybuildere uden handicap.

Bildstrecke im Grossformat »

En amerikansk bodybuilder med Downs syndrom har transformeret sig selv på bare et år. Nu stiller han op til konkurrence og skal konkurrere med alle andre.

Det skriver den amerikanske nyhedsstation 14 NEWS.

Den 22-årige Collin Clark havde en særlig vej til at træde i fodsporerne efter Arnold Schwarzenegger, Tom Platz og Jay Cutler. Den 14. november skal han stille op i en konkurrence på lige vilkår med alle de andre der har trænet udseendet af deres kroppe. Der er altså ikke tale om para-bodybuilding.

TV: Pige med Downs syndrom får den BEDSTE nyhed
TV: Pige med Downs syndrom får den BEDSTE nyhed

- Jeg har det storslået. Jeg er så glad for, at jeg gør det her. Jeg har bodybuilding i blodet, og jeg har villet det her siden jeg var barn, siger Collin Clark.

Vejen til scenen og selvbruner har dog ikke ligget ligefor. Den spirende bodybuilder begyndte ikke sin første tid i træningscentret inde ved vægtene. I stedet hjalp han til i receptionen på Bob's Gym North, der ligger i Evansville i Indiana.

I et tilstødende lokale fik den unge mand øje på Glenn Ubelhor, der er personlig træner. Den veldefinerede mand samlede sin arme til et dobbelt bicep pose og nogle af de andre standardposeringer, som der bliver brugt, når bodybuildere stiller op i konkurrencer. Alt imens lurede Collin ham tricket af.

Mor tordner over IKEA: Min søn med downs må ikke lege med de andre børn
Mor tordner over IKEA: Min søn med downs må ikke lege med de andre børn

Når Glenn var gået hjem, ville den 22-årige Collin gå ind i rummet og gøre ham kunsten efter, alt imens han holdt øje med sin præstation i spejlet.

Det tog dog ikke lang tid før den personlige træner opdagede, at der brændte en ild for træning i den unge mand med Downs Syndrom. Snart begyndte de to at træne sammen, og de blev venner på ingen tid.

Efter et år er Collin 27 kilogram lettere, har pakket muskler på og er klar til sin første konkurrence.

Den personlige træner og makker fortæller, at det ikke er en transformation, der er mange forundt. For Collin er det en fantastisk bedrift.

- Det er bare Collin, han er sulten. Han er aldrig nervøs, han er bare spændt, siger Glenn.

Denne 4-årige smelter alles hjerter i ny reklame
Denne 4-årige smelter alles hjerter i ny reklame

Bodybuilderen med Downs syndrom har en lidt alternativ forklaring.

- Grunden til, at bodybuilding er min passion er fordi, jeg har set på Glenn. Jeg ser på bodybuildere fra hele verden, og det inspirerer mig til at arbejde hårdere og træne hårdere, siger 22-årige Collin.

De to træningsmakkere løfter vægte sammen hver dag, og i de sidste dage inden konkurrencen står den på diæt og toning.

På den store dag får Collin et skarpt minut på scenen, hvor han skal vise sin fysik fra den bedste side til AC/DCs 80'er-hit 'Back in Black.'

Uanset, hvad resultatet bliver, når dommerne afgiver deres stemmer, så er den personlige træner Glenn stolt af fremgangen hos sin specielle makker.

- Bare det, at man kan se, at det hele går op i en højere enhed på scenen, hvor han udlever sin drøm og bare er i øjeblikket, det bliver det hele værd, siger han.

Succesfuld forretnings-kvinde: Lader sig ikke stoppe af sit handicap
Succesfuld forretnings-kvinde: Lader sig ikke stoppe af sit handicap

Den 22-årige jernatlet er ikke ikke nervøs. Han er klar.

Collin har et råd til, hvordan man får lov at udleve sin egen drøm.

- Jeg ville sige, at man aldrig skal give op, aldrig give fortabt. Prøv hårdere, pres hårdere - og giv alt hvad du har, anbefaler det 22-årige muskelbundt med Downs syndrom.

LÆS OGSÅ: Rørende: Ben holder syv år gammelt løfte til veninde med Downs syndrom

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx