Af - 04/08-16 17:05

Massiv kritik af Tinder og Happn - sådan mener en politiker, de snyder digMassiv kritik af Tinder og Happn - sådan mener en politiker, de snyder dig

Datingapps er ikke gode nok til at behandle private oplysninger om dig, lyder kritikken.

Tinders nyeste funktion, som de annoncerede på deres blog i juli måned. Tinder Social. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Når du downloader datingapps som Tinder eller Happn skal du acceptere deres vilkår og privatlivspolitik. Og det er nok de færreste, der rent faktisk tager sig tid til at læse det med småt, når de jagter kærligheden/en hed hyggestund.

Og nu kommer en EU-politiker med massiv kritik af den måde, disse datingapps behandler private oplysninger på. Det belgiske medlem af Europa Parlamentet Marc Tarabella opfordrer Europa-Kommissionen om at iværksætte en undersøgelse af Tinder, fordi han mener, virksomhedens ageren er i strid med EU-lovgivning.

"Når du registrerer dig på dette site, kan virksomheden gøre hvad den vil med din data. Vise den, distribuere den videre til enhver eller endda ændre den."

Det skriver han i en pressemeddelelse.

Hans kritikpunkter er især:

Din data

Måden Tinder behandler dine personlige oplysninger på. Marc Tarabella mener, at din identitet ikke længere tilhører dig, når du skriver dig op som bruger.

Andres data

Han retter kritik mod den nye funktion Tinder Social, hvor man kan samle et hold venner til en gruppedate med andre vennegrupper.

Mindreårige

Ikke nok kontrol med, om mindreårige benytter sig af appen. De mindreårige må ellers ikke længere være der, men blokeringen af dem er for simpel, mener Marc Tarabella.

Marc Tarabella retter også kritik mod datingappen Happn og løbeappen Runkeeper, som han mener deler brugernes data med tredjeparter. Selv når disse apps er inaktive.

- Den indsamlede data sælges så ofte til markedsførings- og kommunikationsvirksomheder, som borgerne ikke kender til og hvis formål er udenfor deres kontrol, lyder det i den kritiske pressemeddelelse.

Han slutter af med at beskrive fordele ved apps som disse, fordi de gør hverdagen lettere. Men de må ikke blive en en "lovløs zone", hvor forbrugerne reelt ikke forstår, hvad der sker med deres private oplysninger.

- Virksomheder som bryder med dette, skal betale prisen!

Tinder har endnu ikke reageret på kritikken.

LÆS OGSÅ: Dette skal du ikke skrive i din profiltekst på Tinder

LÆS OGSÅ: TINDER-TIRSDAG: 10 VIRKELIG liderlige icebreakers fra pigerne

LÆS OGSÅ: Så mange matches har lækre Zac Efron fået på Tinder

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup tester: Virker Tinder-beskeder på stranden?

LÆS OGSÅ: TINDER-TIRSDAG: Ugens vildeste scorebeskeder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx