Af - 28/12-15 22:55

Vildt: Mød hunløven, der har snydt naturen og opfører sig som en hanVildt: Mød hunløven, der har snydt naturen og opfører sig som en han

Mød Mmamoriri. Hun er en snedig løvinde, der har snydt naturen, og både ligner, lyder og opfører sig som en hanløve for at forbedre sine chancer for at overleve.

storybild

En afrikansk løvinde har snydt naturen og tager sig ud som en han for at overleve på savannen. (Billede: Polfoto)

Mød Mmamoriri, løvinden der ikke vil lade sig kue på savannen. Hun har tillagt sig mandligt udseende for at styrke sine muligheder for at overleve, skriver Pink News.

Berømte TV-løver er forgiftet i Kenya
Berømte TV-løver er forgiftet i Kenya

Løvinden har blandt andet groet en stor mørk man, og har lært sig at brøle dybt som en hanløve, for at skræmme trusler væk.

Løve dræber 24-årig illegal krybskytte
Løve dræber 24-årig illegal krybskytte

Den mørke pels indikerer almindeligvis et højt niveau af testosteron, og derfor er det særligt påfaldende at Mmamoriri har netop sådan en pels. Det skriver Robynne Kotzee i Africa Geographic.


Blodprøver har afsløret at Mmamoriri ikke har et ekstra y kromosom, som ellers havde været teorien omkring hendes særprægede udseende.
Og faktisk er hun heller ikke så usædvanlig.

Mor til to: - Selvfølgelig kan de tåle at se lidt blod
Mor til to: - Selvfølgelig kan de tåle at se lidt blod

Mindst fem løvinder med hanløve-karakteristiske manker og pels er blevet set i den isolerede fauna i Okavango Deltaet de seneste år.

Løvedræber går fri for straf
Løvedræber går fri for straf

Forskere mener at Mmamoriri, om først blev opdaget i 2012, er infertil. Men de mener også at et hvilket som helst 'køns-bøjende' medlem af flokken, vil være i stand til at videregive deres unikke karakteristika til deres afkom.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx