08/09-13 07:24

Vil bygge Titanic: Nu bliver excentrisk rigmand politikerVil bygge Titanic: Nu bliver excentrisk rigmand politiker

Milliardæren Clive Palmer har stiftet sit eget parti og ser ud til at få en plads i det australske senat.

storybild

Clive Palmers vision for Titanic II, der skal bygges i Kina og står klar i 2016. (Billede: Polfoto)

Den australske forretningsmand Clive Palmer er ikke nogen beskeden herre.

Han er kendt for at ville bygge en synkefri version af Titanic, og han er på vej til at åbne verdens største robotdinosaur-park i bedste Jurrasic Park-stil på sit ferieresort i delstaten Queensland.


Læs også: De døde besøger dig på telefonen

Og med 70 procent optalte stemmer efter lørdagens australske parlamentsvalg ser det også ud til, at milliardæren får plads i det australske senat, skriver ABC News. Og det for sit eget parti, som han har navngivet efter sig selv, Palmer United Party.

På valgdagen proklamerede 59-årige Palmer ifølge avisen Sydney Morning Herald, at hans parti ville blive "dagens historie".

- Vores strategi var at holde os i ro, indtil Tony Abbott og Kevin Rudd havde overbevist alle om, at de var håbløse. Det var ikke så svært.

- Derefter havde vi vores politik klar til at give folk en grund til at stemme på os, siger milliardæren, der henviser til lederne af de to store blokke i australsk politik.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for udsigten til at få selskab af den excentriske rigmand, der skulle være god for over fire milliarder kroner, i regeringsbyen Canberra.

- Det bliver et værre cirkus. Jeg synes ikke, at Clive har givet en god grund til, hvorfor han vil være medlem af Parlamentet, siger næstformand for partiet The Nationals, Barnaby Joyce, til ABC News.

- Jeg undrer mig virkelig over alt det Titanic-skidt og en T-Rex på en golfbane. Jeg aner ikke, hvad det er for noget. Og hvis det ender i Canberra, så får vi problemer, fortsætter han.

Det australske parlamentsvalg endte med et regeringsskifte i landet. Den liberal-nationale koalition med Tony Abbott i spidsen tager over efter arbejderpartiet Labor.

Den nu tidligere premierminister Kevin Rudd har taget konsekvensen af nederlaget og stopper som formand for Labor.

Palmers "Titanic II" ventes af lægge fra kaj på sin jomfrurejse fra England til Nordamerika - forgængerens skæbnesvangre rute - i slutningen af 2016.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby henter stor Superliga-profil
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx