Af - 02/03-16 23:17

FBI: Derfor bør Apple lade os hacke iPhonesFBI: Derfor bør Apple lade os hacke iPhones

FBI og Apple tog tirsdag krypteringskrigen videre i Kongressen. De amerikanske myndigheder vil have adgang til en låst iPhone, men Apple nægter.

Bildstrecke im Grossformat »

Krypteringsdebatten mellem FBI og Apple blev taget videre i Kongressen tirsdag. Her argumenterede FBI-chefen James Comey for, at det udgør en sikkerhedsrisiko for det amerikanske folk, hvis ikke Apple gør det muligt for myndighederne at tilgå en låst iPhone. IT-giganten står dog fast og nægter af principielle årsager. Det skriver Yahoo.

LÆS OGSÅ: Dommer vil ikke beordre Apple til at låse iPhone op

FBI har bedt Apple om adgang til en iPhone, der tilhører en af gerningsmændene ved sidste års skuddrab i San Bernardino, Californien. Af sikkerhedsmæssige årsager ser FBI-chefen James Comey gerne, at Apple udvikler et værktøj, der kan bruges til at låse enhver iPhone op.

- Det er vores job at fortælle det amerikanske folk, at de redskaber, vi bruger til at sikre jer, bliver mindre effektive. Hvis der er ransagningsfrie rum i USA, hvad betyder det så? Hvad er omkostningerne? Retshåndhævelse kan frelse vores liv og vores børn, siger han og tilføjer:

- Det handler ikke om bagdøre. Der er allerede en dør på den telefon. Vi beder Apple om at fjerne den bidske vagthund.

LÆS OGSÅ: Apple kræver FBI-ordre om dekryptering af iPhone ophævet

Apples chefjurist, Bruce Sewell, mener imidlertid, at det vil gøre brugerne sårbare over for hackerangreb og overvågning, hvis virksomheden udvikler det omtalte værktøj.

- Det handler ikke om San Bernardino-sagen. Det handler om trygheden og sikkerheden ved enhver iPhone, der er i brug i dag, siger han.

LÆS OGSÅ: Amerikanere ønsker samarbejde fra Apple i terrorsag

LÆS OGSÅ: San Bernardino-ofre går mod Apple i krypteringssag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx