09/05-15 14:38; Opdateret: 09/05-15 17:25

Tre dræbt og to livsfarligt kvæstet ved spansk flystyrtTre dræbt og to livsfarligt kvæstet ved spansk flystyrt

Sevillas lufthavn er lukket, efter at et Airbus A400M-transportfly er styrtet ned under en testflyvning.

Tre personer blev dræbt, og to livsfarligt kvæstet, da et militært transportfly af typen Airbus A400M, lørdag styrtede ned i Spanien, siger de spanske katastrofemyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De sidste to ombordværende er der ingen oplysninger om.

Flyulykken blev kort efter styrtet bekræftet af den spanske premierminister, Mariano Rajoy, der besøger den spanske ø Tenerife.

Det er det første styrt med et fly af denne nye type. A400M er et militært transportfly, der er udstyret med fire turbopropmotorer. Ofrene er ifølge Rajoy efter al sandsynlighed alle spanske Airbus-medarbejdere.

Flystyrtet fandt sted i nærheden af lufthavnen i den sydspanske by Sevilla. Der bliver transportflyene samlet og testet, inden de bliver overdraget til forskellige landes flyvevåben. Det vides ikke umiddelbart, hvilket land flyet skulle leveres til.

Flyet var lettet for at gennemføre en testflyvning, hedder det. Umiddelbart efter starten styrtede flyet af ukendte årsager til jorden.

Umiddelbart efter styrtet blev al flytrafik i Sevilla indstillet, oplyser lufthavnsmyndigheden Aena ifølge det spanske nyhedsbureau EFE . Brandvæsenet hastede til ulykkesstedet, hvorfra en tyk, sort røgsky rejste sig.

Det ny Airbus-transportfly befinder sig endnu i testfasen og er endnu ikke leveret til nogen flyvevåben. Ifølge de første oplysninger er det ikke et af de fly, der skal leveres til det tyske flyvevåben. Luftwaffe har ellers bestilt 53 A400M-fly.

Det europæiske Airbus-transportfly er en konkurrent til det amerikanske Lockheed-Martin C-130 Hercules-fly.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx