Af - 16/02-16 21:58

Venstre- eller højrehåndet? Din favorithånd kan afgøre et folketingsvalgVenstre- eller højrehåndet? Din favorithånd kan afgøre et folketingsvalg

Et studie har vist, at folk foretrækker, hvad der er umiddelbart lige foran deres favorithånd. Det inkluderer også kandidater på en stemmeseddel til et folketingsvalg.

Bildstrecke im Grossformat »

Valg af kandidat nede i stemmeboksen eller valg af mad oppe ved buffeten - to vidt forskellige valg, som du umiddelbart går og tror, du har 100 procent egenkontrol over. Men nu viser et studie, at din favorithånd ubevidst kan spille en rolle i dit valg.

Det skriver The Guardian.

TV: Derfor er det fedt at være venstrehåndet
TV: Derfor er det fedt at være venstrehåndet

Det var ved en årlig konference, afholdt af den videnskabelige organisation American Association for the Advancement of Science(AAAS), at en læge ved navn Daniel Casasanto præsenterede studiets resultater.

Ifølge Daniel Casasanto foretrækker folk, hvad der er lige foran deres favorithånd frem for, hvad der ligger foran den anden hånd. Og det kan være alt lige fra mælk på hylden nede i Netto eller valget af Flemming eller Bent som potentielle kandidater til et job, skriver The Guardian.

- Højrehåndede ville i gennemsnit vælge personen eller produktet til højre og ventrehåndede ville vælge personen eller produktet til venstre. I et simuleret valg fandt vi ud af, at i forhold til ventrehåndede, så ville højrehåndede vælge en kandidat til højre på stemmesedlen omkring 15 procent flere gange, siger Daniel Casasanto til The Guardian.

Alternativet brager ind i Folketinget
Alternativet brager ind i Folketinget

De skriver videre, at lægens teori er simpel; at det simpelthen er fordi, du går gennem hele livet med en såkaldt ‘klodset' side og en ‘naturlig’ side. Derfor udvikler vi et form for ubevidst favoritvalg - selv ved ting, der ikke kræver brugen af vores hænder.

DR udskyder omstridt valgstedsmåling
DR udskyder omstridt valgstedsmåling

Kendte har gode odds i dansk politik
Kendte har gode odds i dansk politik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx