Af - 19/11-15 19:56; Opdateret: 20/11-15 15:31

Derfor kan nogle mennesker aldrig styre deres brandertDerfor kan nogle mennesker aldrig styre deres brandert

Forskere har fundet frem til en genmutation, som kun få mennesker bærer. Mutationen gør dem meget mere uansvarlige og impulsive, når de drikker.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet her kan du se, hvorfor du kaster op af alkohol.

Har du undret dig over, hvorfor det altid er den samme kammerat eller veninde, der kaster op, når I er i byen sammen? Det har en række forskere også!

De har fundet frem til, hvorfor nogle mennesker har svært ved at sige stop, når der skal festes igennem og drikkes alkohol – og svaret findes i personernes arvemateriale.

Derfor kaster du op, når du bliver for fuld
Derfor kaster du op, når du bliver for fuld

Forskning fra Helsinki Universitet viser, at nogle mennesker er mere genetisk disponeret for impulsiv og uansvarlig adfærd, når de bliver fulde. Helt konkret er der tale om opdagelsen af en 'genetisk mutation', som er forbundet med impulsivitet, specielt når man er fuld.

Forskerne gjorde opdagelsen af denne 'gen-fejl' i et studie, hvor de undersøgte en 'protein-receptor' i hjernen kaldet serotonin 2b, som også i tidligere forskning er blevet sat i forbindelse med impulsivitet.

Jennifer Lawrence fortryder hun drak sig fuld før hun gik i seng med gift mand
Jennifer Lawrence fortryder hun drak sig fuld før hun gik i seng med gift mand

Opdagelsen af denne gen-mutation kan ifølge studiet blandt andet give svaret på, hvorfor kun nogle mennesker brækker sig af druk og i højere grad opfører sig uansvarligt selv efter at have indtaget relativt små mængder alkohol, mener forskerne.

- Resultaterne viser også, at personer med denne mutation er mere impulsive af natur, selv når de er ædru, er de mere tilbøjelige til at kæmpe med selvkontrol og humørsvingninger, siger psykiater på Helsinki Universitet Roope Tikkanen.

Cirka 2,2 procent af den finske befolkning bærer denne genmutation, skriver forskerne i rapporten offentliggjort i Translational Psychiatry. De påpeger samtidig, at opdagelsen muligvis kan føre til medicin, som kan hjælpe folk, der kæmper med overdrevet impulsiv adfærd.

Dom: Kvinde ville knivdræbe kæreste under drikkelag
Dom: Kvinde ville knivdræbe kæreste under drikkelag

LÆS OGSÅ: GRAFIK: Sådan kommer vi oftest til skade i en brandert

LÆS OGSÅ: Danske unge ryger langt flere joints end svenske unge

LÆS OGSÅ: Drop alkohol i 30 dage: Så meget vil din krop takke dig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx