Af - 17/06-16 22:03

Her er verdens mest fredelige og voldelige landeHer er verdens mest fredelige og voldelige lande

Ifølge en undersøgelse er Island helt i toppen, når det kommer til at undgå problemer. Syrien indtager en trist sidsteplads, og er dermed verdens mindste fredelige land.

Bildstrecke im Grossformat »

Verden er blevet mindre fredfyldt i 2016, grundet et forhøjet niveau af terrorisme og politisk instabilitet - Danmark er dog stadig helt i toppen, skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Lektor: Indsatsen i Afghanistan var alt for ambitiøs

Ifølge en ny rapport fra det uafhængige non-profit Institute for Economy and Peace, er de nordiske lande fortsat foruden konflikter, politisk instabilitet og terror.

Rapporten udnævner Danmark som verdens andet mest fredelige land, lige i hælene på vores nordiske nabo Island, og efterfulgt af bronze-tageren Østrig.

LÆS OGSÅ: EU vil gøre mere for at få krigshærgede Syrien på ret kurs

Mellemøsten og Afrika var de mindst fredfyldte regioner i verden, i sidste års rapport. Denne udvikling fortsatte i 2016, og regionerne faldt yderligere som konsekvens af konflikter. Verdens mindst fredsfyldte land er Syrien, efterfulgt af Sydsudan og Irak.

LÆS OGSÅ: Obama kalder Taliban-leders død en milepæl for fred

Det sidste årti har budt på adskillige betændte brændpunkter i verden, hvilket har forårsaget en regulær menneskeflugt fra de hårdest ramte lande. Det kan ses i antallet af flygtninge, der fordobledes til 60 millioner fra 2007 til 2016, og dermed udgør tæt på 1 procent af verdens befolkning.

LÆS OGSÅ: Sverige rykker tættere på Nato og trodser Rusland

Rapporten advarede også om de økonomiske følger vold har. Næsten 90 billioner kroner koster konflikterne i 2016 på et globalt plan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx