10/12-13 23:14

Adoptioner fra Etiopien styrtdykkerAdoptioner fra Etiopien styrtdykker

Der blev adopteret 2000 færre børn fra Etiopien sidste år, og det er umiddelbart godt nyt

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Kun 800 børn vil blive adopteret fra Etiopien i år mod 2.800 sidste år. Sådan lyder det ifølge de etiopiske myndigheders egne meldinger, og den brat nedadgående tendens bekræftes af direktør for Unicef i Etiopien Peter Salama, skriver Politiken onsdag.

Masho-sag sætter stop for adoptioner fra Etiopien
Masho-sag sætter stop for adoptioner fra Etiopien

- Det er meget positivt. For første gang ser vi en stor vækst i familiepleje, national adoption og andre alternative pasningsmuligheder, hvilket netop er, hvad vi ønskede. Der er dele af landet, som nu har etiopiske forældre på venteliste for at adoptere, siger han til Politiken onsdag.

Siden årtusindskiftet har Etiopien set et boom i antallet af adoptioner til udlandet, som har fået FN og humanitære organisationer til at advare om uetiske forhold og børnehandel. I årene 2009 toppede adoptionerne med næsten 4.600 børn. I alt har Etiopien sendt over 29.000 børn udenlands de sidste ti år.

V: Adoptionsbureau med 'børnhøstere' skal stoppes
V: Adoptionsbureau med 'børnhøstere' skal stoppes

Men i stedet for at tømme landets børnehjem har adoptionsboomet tilsyneladende haft den modsatte virkning: Alene fra 2008 til 2010 voksede antallet af børnehjem fra 87 til 149 og antallet af børnehjemsbørn fra 6.500 til 12.000 ifølge tal fra det etiopiske kvinde-, ungdoms- og børneministerium Mowcya.

Ifølge Unicef i Etiopien bor der i dag mindst 10.000 mindreårige på institutioner i Etiopien. Mange af dem er dog større børn eller børn med handikap, som ikke gør dem 'egnede' til international adoption. Andre er midlertidigt anbragt af deres familier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx