Af - 09/03-16 06:54

Flyselskab ændrer i flyrute så passagerer kan opleve naturfænomenFlyselskab ændrer i flyrute så passagerer kan opleve naturfænomen

Alaska Airlines har ændret i deres afgang fra Alaska til Hawaii i dag, så deres passagerer kan opleve et sjældent naturfænomen over Stillehavet.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke hver dag, at et flyselskab ændrer kurs for at behage deres passagerer. Men det var lige, hvad Alaska Airlines gjorde, når de tirsdag ændrede på afgangstiden og kurs, så passagererne kunne se en solformørkelse over Stillehavet.

Det skriver The Verge.

SAS-pilot fløj omvej for at se solformørkelsen
SAS-pilot fløj omvej for at se solformørkelsen

Solformørkelsen strækker sig fra Indien og hele vejen over Stillehavet til vestkysten af Nordamerika. Naturfænomenet vil kunne ses i eftermiddag mellem 15.30-16.30, lokal tid, på strækningen mellem Alaska og Hawaii - lige omkring hvor Flight 870 flyver forbi.

Det var Joe Rao, lektor i astronomi ved Hayden Planetarium i New York, der opdagede, at ruten ville være perfekt til at observere netop denne solformørkelse. Der var bare et lille problem, afgangstidspunktet og ruten skulle have et lille nøk.

Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser
Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser

Han ringede, ifølge The Verge, derfor til Alaska Airlines og overtalte flyselskabet til at ændre en smule på flyafgangen, så han selv, og de 162 andre passagerer, kan opleve det sjældne naturfænomen i sin fulde pragt.

Hvem siger, det ikke kan betale sig at tale sin sag?

Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…
Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Skaberne bag 'Badehotellet': Derfor...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx