Af Niels Pedersen - 17/10-17 20:28

14-årig forsvandt sporløst: Nu advarer moren om vanvittig ny Facebook-trend 14-årig forsvandt sporløst: Nu advarer moren om vanvittig ny Facebook-trend

Flere unge er begyndt at deltage i en ny 'challenge' på Facebook, der efterlader deres chokerede forældre i skræk.

storybild

Arkivfoto. En ny, vanvittig trend er begyndt at brede sig på Facebook. (Billede: Regis Duvignau)

En nordirsk mor gennemlevede et af alle forældres værste mareridt, da hendes 14-årige barn var sporløst forsvundet i hele 55 timer. Først da politiet afleverede barnet hos de rædselsslagne forældre, gik det op for moren, hvad der var foregået. Nu advarer hun alle andre forældre om ny, vanvittig trend.

Det viste sig nemlig, at teenageren var hoppet med på en skræmmende ny Facebook-trend ved navn '48-Hour Challenge' (48 timers-udforingen, red.). Den går i sin vanvittige enkelthed ud på, at unge konkurrerer om, hvem der kan forsvinde i minimum 48 timer - og få forældrene til at lave flest desperate efterlysninger af deres børn på Facebook og via andre officielle kanaler, skriver det lokale medie BelfastLive.

»Den angst, som hele familien blev efterladt med, er ubeskrivelig,« fortæller moderen, der er anonym, fra den nordirske by Derry og fortsætter:

»Mit barn forlod byen sammen med andre børn og blev først fundet 55 timer senere i Ballymena 50 miles (80 kilometer, red.) derfra. Jeg var rædselsslagen for, at de var omkommet eller var blevet voldtaget, udsat for menneskesmugling, eller dræbt.«

Den uhyggelige gemmeleg tages som oftest op af vennegrupper, som konkurrerer mod hinanden om, hvem der kan forsvinde i minimum 48 timer. Der er endda knyttet et pointsystem til '48-Hour Challenge', så den unge bliver belønnet, hver gang deres forsvinden får omtale.

»Men børnene synes blot, det er sjovt. Der var end ikke antydningen af anger, da politiet fandt mit barn og tog det i sin varetægt, eller da politiet kørte mit barn hjem til os. Jeg kunne se, at de havde taget selfies i politibilen,« fortæller den frustrerede mor, som gennemlevede helvede på jord, mens hendes barn var forsvundet.

Facebook-trenden er startet i Nordirland og ligner til forveksling 'Game Of 72', der var populær i flere vesteuropæiske lande, ikke mindst Frankrig, for fire år siden.

Her gjaldt det om at forsvinde i 72 timer. Den nordirske mor slår nu alarm og advarer andre forældre om den nye trend, som hun frygter vil brede sig til andre lande.

Indtil videre er der ingen tegn på, at danske børn og unge har taget den vanvittige og potentielt farlige trend til sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
Har aldrig smagt et æg: Derfor er...
bt.dk
Drama i aftes: Mand skudt på klos hold
bt.dk
Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx