Af - 25/09-13 11:04

Mystisk: 44 kilo guld forsvundet fra flyMystisk: 44 kilo guld forsvundet fra fly

44 kilo guld er på mystisk vis forsvundet fra et Air France fly - få dage efter flyselskabet var involveret i en kokain-skandale.

storybild

44 kilo guldbarrer er forsvundet fra et Air France-fly. (Billede: Polfoto/SIMON CRITCHLEY)

For nyligt blev der fundet 1,3 tons kokain på et fly fra Air France, og siden har det franske flyselskabs personale været i politiets søgelys. Nu er den så gal igen.

LÆS OGSÅ: 1,3 ton kokain fundet på Air France fly i Paris

På mystisk vis er der nemlig forsvundet 44 kilo guldbarrer til en værdi af over 11 millioner kroner. De skulle have været transporteret fra Paris til Zürich i Schweitz i sidste uge, men da flyet ankom, manglede der to kasser indeholdende guldbarrerne. Det skriver franske The Local.

Det vides ikke, præcis hvor i processen guldet gik tabt, men det amerikanske sikkerhedsfirma Brink, der var ansvarlige for at transportere guldbarrerne til Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, ‘var ikke ansvarlige for transporten af kasserne, da de forsvandt,’ lyder det fra sikkerhedsfirmaet.

Air France har anmeldt episoden til politiet, der endnu ikke har spor i sagen.

- Vi håber, at efterforskningen hurtigt vil klargøre hændelsesforløbet og identificere de skyldige, siger en talsperson ifølge The Local.

Insider-job
Det vides ikke, om der er nogen forbindelse mellem de 1,3 tons kokain til en værdi af næsten 1,5 milliarder kroner, der blev fundet på et Air France-fly i sidste uge, og de guldbarrer, der nu er bortkommet.

LÆS OGSÅ: Mænd smuglede 60 kilo guld – via endetarmen

Men den sag må have været et insider-job, mener sikkerhedsekspert Christophe Naudin, da kufferterne med kokain kom på flyet uden om de normale sikkerhedskontroller.

- Per definition må der have været hjælp fra folk inde hos Air France, siger han ifølge The Local.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx