Af - 10/03-17 10:10; Opdateret: 10/03-17 18:07

Lækkede dokumenter afslører: Tusindvis af tv'er og iPhones bliver overvågetLækkede dokumenter afslører: Tusindvis af tv'er og iPhones bliver overvåget

Organisationen WikiLeaks har fundet over 8,000 dokumenter, der afslører omfattende udnyttelse af huller i sikkerheden på elektronik, mange amerikanere benytter sig af.

storybild

WikiLeaks har skaffet sig adgang til et sikkert netværk i CIAs hovedkvarter, hvor de har fået fat i dokumenter, der afslører, hvordan efterretningstjenesten i årevis udnyttede sikkerhedshuller til at aflytte alt fra iPhones til smarte fjernsyn.

Det skriver The Verge.

LÆS OGSÅ: Assange vil dele CIA's hackerredskaber med IT-selskaber

Filerne, organisationen har skaffet sig adgang til, vidner om, at både iOS og Android-enheder har været udsat for aflytning og overvågning fra blandt andre sikkerhedstjenesten NSA, som tidligere har været indblandet i lignende skandaler.

LÆS OGSÅ: CIA raser mod WikiLeaks for at sætte amerikanere i fare

Det er ikke kun smartphones, der har været udsat for krænkelsen - de amerikanske sikkerhedstjenester har tilsyneladende benyttet sig af Samsungs Smart TV’er til at aflytte forbrugerne.

LÆS OGSÅ: WikiLeaks påstår læk af CIA's hemmelige hackerværktøjer

Det var den tidligere CIA-medarbejder og whistleblower Edward Snowden, der for fire år siden startede lækage-trenden mod staten. Dengang lovede Obama, at de ville stoppe krænkelserne, men det lader til, at CIA ikke har efterkommet den ordre.

LÆS OGSÅ: Italien benåder delvist eks-agent fra CIA for bortførelse

Selvom Snowden nu på fjerde år befinder sig i Rusland - grundet fare for at blive retsforfulgt som landsforrædder i USA - kunne han ikke lade undgå at give sit besyv med i den nuværende skandale, som han kalder 'ubeskrivelig hensynsløs'.


LÆS OGSÅ: Trump i krig med pressen: De er blandt de mest uærlige

Julian Assange, skaberen af WikiLeaks, har i fem år siddet på Ecuadors ambassade i London, hvor han er i fare for at blive udleveret til Sverige for en voldtægtsdom, selvom han - ligesom Snowden - frygter mere at blive udleveret til USA for spionage.

LÆS OGSÅ: Trump vil takke CIA under besøg lørdag

LÆS OGSÅ: Trump til CIA: Jeg støtter jer 1000 procent

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx