Af - 29/05-14 10:30; Opdateret: 29/05-14 11:24

Marilyn Monroes 'natpyjamas' i fare: EU vil forbyde Chanel No 5Marilyn Monroes 'natpyjamas' i fare: EU vil forbyde Chanel No 5

Hollywood-ikonet, Marilyn Monroe, brugte duften af Chanel No 5, som natpyjamas. Nu skal den laves om, kræver EU.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

De forførende dufte fra en af verdens mest solgte parfumer, Chanel No 5, stammer blandt andet fra stoffer, som EU nu ønsker forbudt på grund af deres evne til at fremkalde allergi.

Nøjagtigt de samme tre stoffer, nemlig citral, atranol, og kloroatranol, er der også i en anden af verdens mest populære parfumer, Miss Dior fra parfumehuset Dior.

Se beviset: Marilyn Monroe blev opereret smuk
Se beviset: Marilyn Monroe blev opereret smuk

Chanel No 5, som har været på markedet i 93 år, er verdens bedst sælgende parfume og ifølge The Telegraph sælger firmaet Chanel en ny flaske 2 gange i minuttet året rundt.

Ifølge avisen er Chanel og Dior i fuld gang med at forsøge at leve op til de nye EU-regler og erstatte de kontroversielle stoffer med andre, som besidder samme duft, men som er mindre risikable for kvindernes helbred:

- At indrette os efter de nye regler er en udfordring, men det er jo præcist vores ansattes talent at fastholde kvalitet og duft under lovregulerede begrænsninger, udtaler en talsmand fra Chanel.

Så er den her: pizza-parfumen
Så er den her: pizza-parfumen

Kvinde med overskæg gik på parfume-rov
Kvinde med overskæg gik på parfume-rov

I 2012 anbefalede en EU-rapport, at EU skulle forbyde eller stærkt begrænse industriens forbrug af 12 duftstoffer, som typisk anvendes i parfumer - for eksempel også stofferne kumarin og eugenol, men kravet er nu reduceret til tre stoffer af hensyn til industrien, forklarer David Hudson, talsmand for EU-kommisionens forbrugersektion:

- Vi forstår, at drastiske reduktioner i koncentrerede doser af disse stoffer ville have skabt store problemer for industrien, udtaler han til The Telegraph.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Kaos i myldretiden på flere motorveje...
bt.dk
30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Mand kæmper for sit liv - efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx