Af - 07/04-15 14:55

Sådan påvirker drukture din hjerne på lang sigtSådan påvirker drukture din hjerne på lang sigt

Teenagere, som drikker mange genstande på kort tid, risikerer blandt andet at få angst i deres voksenliv, fastslår forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Snaps og påskebryg hører sig til i påsken, men et overdrevet indtag af alkohol kan give alvorlige problemer på sigt.

Teenageres drukture kan medføre permanente udfordringer i voksenlivet, såsom angst eller alkoholafhængighed. Det skriver huffingtonpost.com.

Spritbilist smadrer ind i Jennifer Anistons forhave og ødelægger hendes kæreste eje
Spritbilist smadrer ind i Jennifer Anistons forhave og ødelægger hendes kæreste eje

Forskere ved 'University of Illinois' i Chicago konkluderer, at massivt indtag af alkohol i pubertetsalderen blandt andet kan forstyrre hjernens udvikling, hvilket kan føre til adfærdsændring i voksenlivet, der er forbundet med angst og alkoholafhængighed.

Ti 'Jägerbombs' i træk var en livsfarlig idé
Ti 'Jägerbombs' i træk var en livsfarlig idé

Binge-druk har en markant effekt på hjernens udvikling. Effekten varer ved, og derfor påvirker det ens adfærd i voksenlivet, forklarer Subhash Pandey, forsker på universitetet til huffingtonpost.com.

Druk bliver i den forbindelse defineret ved, at mænd drikker fem eller flere genstande på to timer, mens det er fire eller mere for kvinder.

Forskningen har før påvist, at teenage -druk kan føre til alkoholmisbrug og psykiske lidelser, men dette studie kan være med til at forklare de bagvedliggende årsager, vurderer studiets forfatter.

Efter blowjob-skandale: Populær ferieby indfører strengt alkoholforbud
Efter blowjob-skandale: Populær ferieby indfører strengt alkoholforbud

Resultatet stammer fra et eksperiment med rotter, der har fået alkohol. De rotter, som havde været udsat for alkohol, var mere tilbøjelig til at udvise angst og alkoholafhængighed, end kontrolgruppen, som ikke havde fået alkohol.

En scanning af rotternes hjerner viste dna-afvigelser i den del af hjernen, der hedder 'amygdala'. Det er i dette område, at blandt andet beslutninger træffes.

- Undersøgelsen er et vigtigt bidrag til vores forståelse af, hvordan alkoholpåvirkede hjerner ændrer sig og skaber problemer i voksenlivet, pointerer George F. Koob, direktør for 'National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism' til huffingtonpost.com.

Flertal af danskerne ønsker mindre druk
Flertal af danskerne ønsker mindre druk

Ordsproget 'alt med måde' holder altså stik, når det drejer sig om alkohol, ifølge den nye forskning. Sundhedsstyrelsen anbefaler ligeledes, at man 'stopper før fem'.

Læs mere om studiet her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx