23/10-17 07:23; Opdateret: 23/10-17 07:55

Filippinerne erklærer fem måneders kamp i Marawi for slutFilippinerne erklærer fem måneders kamp i Marawi for slut

Der er ikke flere militante tilbage i Marawi, siger forsvarsminister. Over 1000 har mistet livet siden maj.

storybild

For en uge siden oplyste forsvarsminister Delfin Lorenzana, at de to sidste overlevende ledere bag den blodige belejring af Marawi, Abu Sayyaf Isnilon Hapilon og Omar Maute, var blevet dræbt i en skudveksling med soldater. Reuters/Stringer/arkiv

Manila. En fem måneder lang kamp mod tilhængere af Islamisk Stat (IS) i den filippinske by Marawi er slut.

Det oplyser landets forsvarsminister mandag.

- Vi annoncerer hermed ophøret af alle kamphandlinger i Marawi, siger forsvarsminister Delfin Lorenzana ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der er ikke flere militante tilbage i Marawi, siger han videre ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kampe mellem Filippinernes væbnede styrker og militante i Marawi har siden slutningen af maj krævet flere end 1000 menneskeliv.

Chefen for Filippinernes væbnede styrker, Eduardo Ano, tilføjer, at der er fundet mindst 42 dræbte militante i to bygninger og en moské i kampzonen.

- Det var den sidste gruppe af militante, siger forsvarsministeren ifølge nyhedsbureauet AP.

Hundredvis af jihadister med tilknytning til den militante islamistiske gruppe Abu Sayyaf, der har svoret troskab til IS, indtog Marawi 23. maj.

Herefter blev tusindvis af soldater sat ind for at generobre byen.

Samtidig indførte præsident Rodrigo Duterte undtagelsestilstand på Mindanao, der er landets næststørste ø, for at slå ned på lokale terrorgrupper.

For en uge siden oplyste forsvarsminister Delfin Lorenzana, at de to sidste overlevende ledere bag den blodige belejring af Marawi, Abu Sayyaf Isnilon Hapilon og Omar Maute, var blevet dræbt i en skudveksling med soldater.

Den militante gruppe Abu Sayyaf har gennem årene taget adskillige vestlige og lokale gidsler. Flere gidsler er blevet halshugget, hvis gruppens krav om løsepenge ikke er blevet opfyldt.

Det frygtes, at Abu Sayyaf og andre islamistiske grupper forsøger at tage kontrollen over det sydlige Filippinerne og danne et kalifat, der også kan strække sig over andre lande i Asien.

I alt er over en halv million mennesker blevet tvunget til at forlade deres hjem på grund af krisen i Mindanao-regionen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx