Af - 06/05-14 22:06

Lewinsky taler ud: Clinton misbrugte migLewinsky taler ud: Clinton misbrugte mig

Monica Lewinsky fortæller åbenhjertigt om, at Clinton og hans administrationen misbrugte deres magt og gjorde hende til syndebuk efter affæren.

storybild

Bill Clinton (tv) og Monica Lewinsky (th) (Billede: Altaffer/jones)

For første gang i mange år taler Monica Levinsky ud om affæren med eks-præsident Bill Clinton.

Forholdet stod på, mens Monica Lewinsky i midten af 1990'erne var ansat som praktikant i Det Hvide Hus. Da offentligheden fik kendskab til affæren, skabte det kaoslignende tilstande, og Bill Clinton endte i en rigsretssag, hvor han dog blev frikendt.

Clinton-Lewinsky affæren er hot igen
Clinton-Lewinsky affæren er hot igen

Lewinsky åbner op for sagen i den næste udgave af det amerikanske månedsmagasin Vanity Fair, som udkommer midt i maj. Allerede nu er brudstykker af den personlige beretning dog lagt frem.

Lewinsky anklager især Clinton og hans administration for at lægge skylden hos hende, efter offentligheden fik kendskab til romancen.

- Selvfølgelig blev jeg udnyttet, men jeg vil understrege, at det var et forhold, vi var fælles om. 'Misbruget' kom i perioden efter affæren, hvor jeg blev gjort til syndebuk for at beskytte hans magtfulde position.

Årsagen til at Lewinsky nu står frem, skal findes i en tragedie, som ramte den amerikanske studerende Tyler Clementi i 2010. Den 18-årige mand begik selvmord, da en video af ham, hvor han kysser en anden mand, blev lagt på internettet.

Video: Her dukker Hillary Clinton sig efter
Video: Her dukker Hillary Clinton sig efter "skoangreb"

Det fik både Monica Lewinsky og hendes mor til at genopleve den hektiske periode sidst i halvfemserne, hvor pressen og meningsdannere gik i kødet på Lewinsky-familien.

- (Efter episoden) genoplevede min mor 1998, hvor hun ikke ville slippe mig af syne. Hun genoplevede de uger, hvor hun blev ved min seng – nat efter nat – fordi jeg var selvmordstruet, skriver Monica Lewinsky i Vanity Fair-artiklen

- Den skam, hån og frygt, der var blevet kastet mod hendes datter, gjorde hende bange for, at jeg ville tage mit eget liv. Det var en frygt for, at jeg bogstavelig talt ville blive ydmyget til døde, fortsætter Lewinsky.

Dog understreger hun, at det aldrig blev til selvmordsforsøg, men at hun kraftigt overvejede det, da hele sagen blev undersøgt af myndighederne.

Clintons gamle bærbare på auktion
Clintons gamle bærbare på auktion

Hun forklarer desuden, at baggrunden for essayet er, at hun vil forsøge at hjælpe andre, som selv oplever at blive ydmyget.

I et af de andre brudstykker, som allerede nu er offentliggjort, fortæller Monica Lewinsky, at hun flere gange har modtaget enorme pengetilbud for at udlevere Clinton og hele hans stab i bogform. Det har hun dog foreløbigt sagt nej til:

Hurley afviser hed affære med Clinton men...
Hurley afviser hed affære med Clinton men...

- Det føltes ikke som det rigtige at gøre.

Og slutteligt beklager hun – igen – affæren med Bill Clinton.

- Jeg beklager dybt, hvad der skete mellem mig og præsident Clinton. Lad mig sige det igen. Jeg. Beklager. Dybt. Hvad. Der. Skete.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klædte sig ud som ulv og jagtede...
bt.dk
Dansk sportsstjerne gør comeback: Og...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Se alle billederne fra prins Henriks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx