Af - 15/06-16 19:29

Norsk minister vil fjerne slik fra kassen i supermarkedetNorsk minister vil fjerne slik fra kassen i supermarkedet

Norges sundhedsminister vil have lækkerierne væk fra kasseområdet i dagligvarebutikkerne, så vi slipper for skrigende unger. Herhjemme vækker forslaget dog mindre begejstring.

storybild

Den norske sundshedsminister vil gøre op med supermarkedernes salgstrick, hvor de frister børn med slik ved kassen. (Billede: Scanpix)

Marsbar, Pingvin Blanding og saltede superflyers.

Det skal være slut med at købe lækkerier ved kassen i supermarkedet, hvis man spørger Norges sundhedsminister Bent Høie.

Han er træt af, at dagligvarebutikkerne strategisk placerer slikket omkring kasserne, for at få kunder til at falde i sukkerfælden - her tænker han især på de hylende og tiggende børn, der vil have forældrene til at købe slik med hjem.

Minister: Butikker bør ikke sælge is med alkohol
Minister: Butikker bør ikke sælge is med alkohol

- Jeg er blevet grundigt træt af det, som forældre bliver udsat for ved kasseområdet i vores fødevarebutikker. Chokolade og slik er placeret lavt for at lokke børn og forældre til at købe det. Det er simpelthen slik-terror, som vi skal slippe af med, siger han til det norske medie VG.

Umiddelbart skulle man tro, at de norske supermarkeder vil være kritiske over for ideen men, overraskende nok, er flere kæder positive over for sundhedsministerens forslag, heriblandt Rema 100 og Coop, som vi også har butikker i Danmark.

- Jeg synes, det er et spændende forslag fra Høie. Vi er glade for at drøfte dette. Vi arbejder i øjeblikket på, om vi skal prøve at have flere sunde elementer ved kasseområdet. Vi skal finde en balance, der passer, lyder det fra Kommunikationsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis til VG.

Coop trækker pop-op-is med alkohol tilbage fra hylderne
Coop trækker pop-op-is med alkohol tilbage fra hylderne

Herhjemme trænger forslaget dog ikke helt igennem. TV2.dk har snakket med Dansk Supermarked og Coop, der ikke har i sinde at fjerne de søde sager ved kassen.

- Det kommer til at stå, som det står nu. Det sælger bedre oppe ved kasselinjen, og der bliver også stjålet mindre slik ved kassen, siger Jens Juul Nielsen, der er pressechef hos Coop Danmark til TV2.dk.

Heller ikke hos de danske politikere synes ideen at vække begejstring.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, det er forældrenes eget ansvar og ikke noget, erhvervslivet skal tage hensyn til, fortæller hun til TV2.dk.

Hos socialdemokraterne er man ikke afvisende overfor forslaget, men fortæller til TV2.dk, at forslaget ikke er deres førsteprioritet.

Om forslaget bliver en realitet i Norge, er endnu uvist. Og indtil videre ser det altså ud til, vi danskere fortsat må hive os selv - og vores børn - i ørene for ikke at falde i slikfælden.

LÆS OGSÅ: WTF? Haribos sutter er slet ikke sutter

LÆS OGSÅ: QUIZ: Er du en vaskeægte slik-kender?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx