Af - 08/09-13 20:35

Syriens Assad truer med gengældelseSyriens Assad truer med gengældelse

Syriens præsident Assad benægter at have brugt kemiske våben og vil hævne et angreb.

storybild

(Billede: Polfoto)

Syriens præsident, Bashar al-Assad, der nægter, at hans regime har brugt giftgas, advarer nu imod et militært angreb på Syrien.

- Hvis det sker, vil der komme en form for gengældelse fra dem, der støtter op om det syriske styre, truer Assad ifølge den amerikanske tv-station CBS.

I et interview optaget i går i Syriens hovedstad, Damaskus, siger Assad desuden, at Syrien er fuldt forberedt på et angreb. Men at det ikke er bevist, at der blev brugt giftgas 21.august i Damaskus, og at der slet ikke er 'tilstrækkelige beviser for, at han skulle have stået bag.

- Det er ikke bevist, at jeg brugte kemiske våben imod mit eget folk, siger Assad om giften, som angiveligt skal have kostet 1400 mennesker livet. Et angreb, som han tidligere har sagt, er udført af oprørere.

Assad frygter desuden, at et amerikansk angreb på Syrien kan resultere i en styrkelse af oprørernes magt ifølge CBS.

Den amerikanske avis Los Angeles Times skrev søndag, at USA overvejer et militært angreb, der skal løbe over tre dage.

Ifølge den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, som i går var i London og Paris for at søge opbakning til en amerikansk ledet aktion, har USA nu støtte fra et 'tocifret' antal lande.

Men inden skal kongressen i USA godkende et eventuelt angreb, hvilket amerikanske medier i går vurderede måske ikke sker på grund af bred modstand blandt både republikanere og demokrater.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx