Af - 28/04-15 14:57

21 danskere savnes fortsat i Nepal21 danskere savnes fortsat i Nepal

Udenrigsministeriet mangler stadig at høre fra 21 danskere, som opholder sig i det jordskælvsramte Nepal, hvor dødstallet nu er over 5000 mennesker.

storybild

Nødhjælpen strømmer til Nepal, men der er store udfordringer forbundet med at komme de nødstedte til undsætning i landets mange øde områder. (Billede: Polfoto/AP)

Der er ikke nødvendigvis grund til bekymring, selvom Udenrigsministeriet stadig mangler livstegn fra danskere i Nepal. I øjeblikket mangler ministeriet kontakt til 21 danskere i landet, oplyser chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- I dag har vi en liste på 21 navne over danskere, vi ikke har fået kontakt til, siger Ole Egberg Mikkelsen til Ritzau.

Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet
Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet

- Det kan skyldes mange ting. Nogle kan være på bjergvandring, og så ville de også under normale omstændigheder være uden for mobildækning i bjergene.

- Der kan sagtens være danskere, der opholder sig i bjergene, hvor der er flere dages vandring til en landsby, som de kan ringe fra, siger han.

Dansker i Nepal: Det ser dystert ud i mange distrikter
Dansker i Nepal: Det ser dystert ud i mange distrikter

Medarbejdere fra den danske ambassade i Nepals hovedstad, Kathmandu, rejser i øjeblikket rundt på hospitaler i det jordskælvsramte land for at undersøge, om danskere er indlagt, uden at Udenrigsministeriet ved det.

Dødstallet efter jordskælvet er kravlet over 5000 mennesker, og mange tusinde er såret. Dertil kommer alle de mennesker, som er blevet hjemløse, og er afhængige af nødhjælp for at klare sig.(Bild: Polfoto/AP)

- Personalet arbejder i døgndrift, så der er brug for ekstra arbejdskraft, og derfor har vi fået forstærkning fra Danmark, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Ny selfie-trend skaber vrede i Nepal
Ny selfie-trend skaber vrede i Nepal

Efter Nepal lørdag blev ramt af et kraftigt jordskælv, vidste Udenrigsministeriets Borgerservice, at omkring 550 danskere befandt sig i Nepal. Siden er dette tal faldet, men præcist hvor mange danskere, der er i landet nu, vides ikke med sikkerhed.

- Vores indtryk er, at de fleste gerne vil videre, fordi situationen er, som den er. Det kan være svært at rejse rundt i landet, og de fleste danskere rejser ud af Nepal, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Jordskælv i Nepal kan have kostet 10.000 livet
Jordskælv i Nepal kan have kostet 10.000 livet

- Vi fraråder, at man rejser ind i Nepal, med mindre det er meget nødvendigt, eksempelvis fordi man skal medvirke i nødhjælpsarbejde, siger han.

Dødstallet i Nepal efter lørdagens jordskælv er tirsdag oppe på 5057, oplyser landets indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx