Af Ritzau - 31/10-16 19:43

Syriske oprørere i Alleppo beskyldes for blodbadSyriske oprørere i Alleppo beskyldes for blodbad

Syriens militær, FN og Amnesty International siger, at oprørere udviser mangel på respekt for civile.

storybild

Bombardement af det vestlige Aleppo er udført at oprørere i de seneste døgn. FN og Amnesty International anklager syriske oprørere for at vise "en chokerende mangel på respekt for civilbefolkningen i de regeringskontrollerede dele af Aleppo." (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Syriens militær siger, at Nusra Fronten og "andre terrorgrupper" med bombardementer i Aleppo i de seneste tre døgn har dræbt 84 mennesker, hvoraf de fleste var kvinder og børn.

FN og Amnesty International anklager samtidig syriske oprørere for at vise "en chokerende mangel på respekt for civilbefolkningen i de regeringskontrollerede dele af Aleppo."

Nusra Fronten, som har brudt en alliance med al-Qaeda og har ændret navn til Jabhat Fateh al-Sham, er en af de vigtigste oprørsgrupper, som deltager i en offensiv mod det regeringskontrollerede vestlige Aleppo.

I offensiven, der begyndte fredag, har militante ifølge statslige medier brugt giftgas mod Hamdaniya distriktet i den regeringskontrollerede del af Aleppo.

Oprørerne kalder beskyldningerne for "en løgn".

I en erklæring mandag sagde den syriske hærs øverste ledelse også, at oprørere har beskudt skoler og civile, brugt giftgas, affyret Grad raketter og påsat 48 brande.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) siger, at 48 civile mennesker er dræbt, siden oprørernes offensiv begyndte.

17 børn er blandt de dræbte.

Ifølge Sohr er 72 oprørere og 61 soldater fra regeringsstyrkerne og deres allierede dræbt under kampene i Aleppo de seneste tre dage.

FN og menneskerettighedsgruppen Amnesty International retter også hårde beskyldninger mod oprørerne.

- Oprørerne har udvist en chokerende mangel på respekt for civile liv. Målet om at bryde belejringen af det østlige Aleppo, giver ikke væbnede oppositionsgrupper ret til at se bort fra humanitære love, siger Samah Hadid fra Amnesty til nyhedsbureauet AP.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, siger, at han er "forfærdet og chokeret, da der blev sprængt bilbomber og affyret et stort antal raketter mod civile i områder i det vestlige Aleppo."

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx