22/05-15 06:57; Opdateret: 22/05-15 07:18

Cameron klar til at tale fremtid med øvrige EU-ledereCameron klar til at tale fremtid med øvrige EU-ledere

Den britiske udenrigsminister siger, at hans chef vil benytte EU's østtopmøde i Riga til at tale reformer.

storybild

Når den britiske premierminister, David Cameron, fredag - en dag senere end alle andre - ankommer til EU's østlige partnerskabstopmøde i Riga i Letland, vil han benytte lejligheden til at tage en første snak med kollegerne om Storbritanniens fremtidige forhold til EU.

Det siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Premierministeren vil forsøge at få gang i dialogen med sine partnere i hele EU. Han vil begynde at tale med dem om den reformdagsorden, Storbritannien har lagt på bordet, og som de britiske vælgere så helhjertet har godkendt, siger Hammond torsdag aften i Riga.

Cameron overvejer skotske krav
Cameron overvejer skotske krav

Cameron, der blev genvalgt 7. maj, har lovet de britiske vælgere, at han vil genforhandle Storbritanniens forhold til EU og sætte det til folkeafstemning.

Den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), er rejst hjem torsdag aften og når ikke at møde Cameron i Riga.

Men hun svarede ved ankomsten til torsdagens topmødemiddag mere fyldigt end de øvrige EU-ledere på britiske journalisters spørgsmål om Camerons krav.

- Jeg ønsker ham selvfølgelig tillykke med en fantastisk valgsejr. Og jeg ser frem til at arbejde med ham igen. Vi sætter stor pris på Storbritannien og vores samarbejde i EU, og jeg håber inderligt, at vi kan finde en god løsning for Storbritannien.

Cameron udpeger Osborne som EU-forhandler
Cameron udpeger Osborne som EU-forhandler

- Nu må vi først høre, hvad hr. Cameron har at sige om, hvilke former for forandringer de ønsker at opnå. Og så tager vi det derfra, sagde Thorning.

Cameron beskrev det i en tale tidligere torsdag i London blandt andet som et "absolut krav", at man får ændret velfærdsordninger, så indvandringen fra andre EU-lande bliver begrænset.

Det ventes, at det ordinære EU-topmøde i Bruxelles i slutningen af juni blandt andet skal bruges til på mere organiseret vis at tage hul på debatten om briternes ønsker. Og hvordan selve forhandlingsprocessen skal forløbe.

Ifølge diplomatiske kilder i Bruxelles og flere EU-hovedstæder skeler briterne i deres overvejelser blandt andet til de særordninger, Danmark og Irland tidligere har fået med EU.

LÆS OGSÅ: - Britisk exit vil forandre EU

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu står kendisparret frem: Vi følte...
bt.dk
Sådan vinder man VM: 'Lad os gøre som...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx