Af Finn Bjørvig Hansen - 17/03-17 15:44

Fly tabte propellen over Sydney: Landede alligevelFly tabte propellen over Sydney: Landede alligevel

Pilotens besked til kontroltårnet var iskold.

storybild

Flyet fotograferet efter den vellykkede landing - med kun en motor - i Sydney lufthavn. (Billede: Udleveret)

Fredag ved middagstid tabte et tomotoret fly den ene propel over den australske storby Sydney, men kaptajnen formåede alligevel at lande flyet med 16 passagerer og tre besætningsmedlemmer ombord, sikkert i Sydney lufthavn, skriver news.com.au.

Flyet, et svenskproduceret Saab 340, var på vej fra Albury i New South Wales til Sydney, da det blev tvunget til at lave en nødlanding, efter at en af propellerne faldt til jorden over Sydneys forstæder.

Der er ikke rapporteret om tilskadekomne passagerer.


Det australske transport-sikkerhedsbureau er gået i gang med at underøge sagen, og det beder alle, der finder dele af flyet på landjorden, om at indlevere det til de rette autoriteter.

Dette er noget af det farligste du kan gøre på et fly - og næsten alle har gjort det
Dette er noget af det farligste du kan gøre på et fly - og næsten alle har gjort det

En flyfotograf, Grahame Hutchison, fik taget et billede af det ramte fly i Sydney lufthavn. Han fortæller, at flyets piloter fortjener ros for at holde hovedet koldt, under det store pres.

»Det er første gang, jeg har set et fly med kun en propel. Det er super-heldigt, at propellen ikke faldt af og ramte vingen eller kabinen - det kunne være endt tragisk. Den kunne være røget ind i flyets skrog,« sagde han.

Flyet tilhører Australiens største uafhængige luftfartsselskab, Regional Expess. Selskabet har mere end 50 stk. af typen Saab 340 og de flyver 1500 ugentlige ture til 58 forskellige destinationer over hele landet.

Piloten ombord på det uheldsramte fly, reagerede koldblodigt, da propellen faldt af, og hans besked til trafikkontrollen i Sydney var rolig: »Propellen faldt pludselig af flyet, står stand by for yderligere instruktioner,« sagde han, ifølge ABC News.

»REX 768 ... vores propel faldt pludselig af,« fortsatte han.

Propellen faldt formentlig af flyet 19 km fra Sydney lufthavn, men nogle rapporterer, at det er sket tidligere i flyvningen. Det betyder, at vraggodset formentlig er faldet til jorden over Sydneys sydvestlige ende.

LÆS OGSÅ: Ryanair begynder til oktober at flyve fra Aalborg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx